Ankara merkezli 7 ilde 'Kobani eylemleri' operasyonu: 3 gözaltı

Ankara'da Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Kobani eylemleri' soruşturması kapsamında, ölüm ve şiddet olaylarında sorumluluğu olduğu belirlenen, PKK/KCK'ya bağlı sözde komitelerde örgütsel görev alan, Kandil-Türkiye arasında kuryelik yapan 8 şüpheliye yönelik operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı.

Haberler 28.10.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen Kobani eylemleri soruturmasnda tank ve etkin pimanlk beyanlar dorultusunda, iddet eylemlerinde meydana gelen ölüm ve iddet olaylarnda sorumluluu bulunduu bilgilerine ulalan, yine bir ksm örgüt tarafndan kadro eitimi alan, PKK/KCKya bal sözde komitelerde örgütsel görev alan, Kandil-Türkiye arasnda kuryelik yapan 8 üphelinin yakalanmasna yönelik operasyon düzenlendi. Sabahn erken saatlerinde Ankara merkezli Adyaman, Batman, Diyarbakr, Konya, Mardin, anlurfa ve zmirde stihbarat ube Müdürlüü ekipleriyle koordineli gerçekletirilen operasyonlarda, 3 üpheli yakaland. Firari üphelilerin yakalanmasna yönelik çalmalarn ise devam ettii belirtildi.

SORUTURMA KAPSAMINDA 17 K TUTUKLANMITI

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde ülke genelinde yaanan ve Kobani olaylar olarak bilinen terör amaçl eylemlerde, PKK/KCK silahl terör örgütüne müzahir kitle tarafndan silahl, el yapm patlayc (EYP), molotoflu, havai fiekli, tal ve sopal yaplan saldrlar sonucunda ölüm ve iddet olaylarnn yaand, ülke genelinde meydana gelen terör nitelikli iddet eylemlerinde sokaa çkma çars yapan PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt yöneticileri ile siyasi parti yönetici ve partililerle ilgili Ankara Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatlmt. Soruturma kapsamnda 25 Eylül 2020 tarihinde yaplan operasyonda 20 üpheli yakalanm, aralarnda HDPli Alp Altnörs, Ayla Akat Ata, Ayhan Bilgen, Pervin Oduncu, Nazmi Gürün de bulunduu 17 üpheli tutuklanmt. Dosya kapsamnda Selahattin Demirta, Figen Yüksekda, Sebahat Tuncel, Gülser Yldrm, Aysel Tuluk ve Gülten Kanak da bahse konu dosya kapsamnda halen tutuklu bulunuyor.

Ayrca dosya kapsamnda PKK/KCK krsal alannda bulunduklar bilinen üphelilerle ilgili de fezleke hazrland örenildi.

Ana Sayfaya Git