Anne evi ziyareti boşanma nedeni

Her akşam anne evine gitmek artık boşanma nedeni Kararı iki taraf avukatı da temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi.

Haberler 31.08.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 2. Hukuk Dairesi, ein sürekli olarak akamlar i çkndan sonra annesinin evine gitmesini boanma nedeni sayd.

Geçimsizlik yaayan çift Aile Mahkemesine müracaat ederek karlkl boanma davas açt. Aile Mahkemesi; erkei ar, kadn hafif kusurlu kabul ederek her iki tarafn davasnn kabulü ile boanmalarna karar verdi. Davac-kar daval erkek istinaf kanun yoluna bavurdu.

Bölge Adliye Mahkemesi, iki taraf da eit kusurlu sayd. Erkein, sürekli akamlar i çkndan sonra annesinin evine giderek bu durumu alkanlk haline getirmek, evin ihtiyaçlarn gidermeyerek birlik görevlerini yerine getirmemek ve evi terk etmek hareketleri kusur sayld.

Kadnn ise ilk derece mahkemesince kusur olarak kendisine yüklenen ve istinaf bavurusunda bulunmadndan kendisi bakmndan kesinleen evin anahtarlarn deitirmek, einin eyalarn toplayarak çöpe atmak eklindeki davranlar kusur sayld. Karar iki taraf avukat da temyiz edince devreye Yargtay 2. Hukuk Dairesi girdi.

ERKEK KUSURLU

Kocann her akam i çk annesini ziyarete gitmesinin boanma nedeni sayld Yargtay kararnda, Mahkemece belirlenen ve gerçekleen dier kusurlu davranlara göre erkein boanmaya sebebiyet veren olaylarda kadna nazaran daha fazla kusurlu olduunun kabulü gerekir. Bu husus gözetilmeden yanlgl deerlendirme sonucu taraflarn eit kusurlu olduklarnn kabulü doru olmam ve bozmay gerektirmitir.

Boanmaya sebep olan olaylarda davac-kar daval erkek daha fazla kusurlu olduundan, boanma yüzünden mevcut ve beklenen menfaatleri zedelenen daval-kar davac kadn yararna Türk Medeni Kanununun 174/1. maddesi gereince uygun miktarda maddi tazminat takdir edilmesi gerekir.

Kadnn bu isteinin hatal kusur belirlemesine bal olarak reddi doru görülmemi ve bozmay gerektirmitir. Mahkeme hükmünün bozulmasna oy birlii ile karar verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git