Anneler; acı çekiyoruz

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için bekleyişini sürdürüyor

Haberler 09.12.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 463üncü gününde devam ediyor.

Daa kaçrlan kz eyma için Bursadan gelerek eylem yapan anne Türkan Mutlu, üniversite örencisi kznn terör örgütünce kaçrldn, kznn hayallerinin ykldn söyledi.

Hastalk ve soua ramen eylemlerine devam ettiklerini ifade eden Mutlu, öyle konutu:

ACILAR çEKYORUZ

HDP cierimi benden koparp götürdü. 7 yldr evlat acs çekiyorum. Kzm almadan bu kapdan kalkmam. Kzm orada, ben burada ac çekiyorum. Kzm almadan buradan kalkmayacam. çocuum üniversite örencisiydi, öretmen olacakt, Allaha iyi bir kul olacakt, annesine iyi bir evlat olacakt. O, çocuklara eitim verecekti.

Daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan anne mmihan Nilifrka da olunun HDP tarafndan kaçrldn ve hayallerinin çalndn vurgulad.

Olunu HDPden isteyen Nilifrka, Gençlerimizi kandryorlar, daa kaçryorlar. Benim olumun hayalleri vard. Olumun hayalini çaldlar, gençliini çaldlar, ömrünü çaldlar. Bizi de mahvettiler. Aileye darbe vuruyorlar. Biz perianz. ifadelerini kulland.

Nilifrka, evladnn güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunarak Arkadalarna da söyle. Birbirinize haber verip gelin devlete ve adalete teslim olun. dedi.

Ana Sayfaya Git