Annelerin Arınç’a tepkisi!

HDP’li Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tahliye edilmesine ilişkin sözler sarf eden Bülent Arınç’a, bir tepki de 448 gündür HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden geldi. Aileler, "Selahattin Demirtaş tüm yaşananların sorumlusudur, onun serbest bırakılmasını isteyen Bülent Arınç, gelsin önce bizlere destek versin" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Haberler 24.11.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Selahattin Demirtan cezaevinde tahliye edilmesine ilikin sözler sarf eden Bülent Arnça, bir tepkide 448 gündür çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak il binas önünde evlat nöbeti tutan ailelerden geldi. Bülent Arnçn HDP eski Genel Bakan Selahattin Demirtan serbest braklmasna yönelik tepkisini, elinde tutuu kz Songülün fotorafyla gösteren anne Fatma Akku, Selahattin Demirta insanlar sokaa çard zaman kzm Songül Surda rehin tutuluyordu. Bülent Arnçn Demirtan serbest braklmasn istemesi bizleri çok derinden üzdü. Bizler evlat nöbetindeki aileler olarak 1,5 yldr burada nöbetteyiz Bülent Arnç gelsin bizlere de destek versin. Bizim çocuklarmz da masumdur ve daa götürülüp ölüme terk edilmiler. Bizlerinde hakk var, Selahattin Demirta için insan haklar var ise bizler içinde olmas gerekiyor dedi.

Demirta suçsuz ve masum olsayd evlatlarmz yanmzda olurdu

Evladndan 5 yldr haber alamadn ve sesine dahil hasret kaldn aktaran Ramazan Üçdan annesi Mevlüde Üçda, Selahattin Demirtan serbest braklmas için önce bizlerin evlatlar serbest braklmas gerekiyor. Bizim çocuklarmz daa kaçrldnda Selahattin Demirta o zaman HDP Genel Bakanyd, ben çocuum için çok mücadele verdim ama izine rastlayamadm. Bülent Arnç Selahattin Demirta suçsuz ve masum demi, o suçsuz masum olsayd imdi evlatlarmz hepsi scak yuvasnda olurdu. Biz Demirtan serbest braklmasn asla istemiyoruz ve masum deildir. Masum olsayd bu elimde tutuum fotoraftaki masum çocuu daa götürmezlerdi diye konutu.

Bülent Arnç kaçrlan asker ve polislerden neden bahsetmiyor

Gaziantepte ikamet eden anne Songül Altnta, vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarnca kaçrlan olu Müslüm (24) için 448 gündür eylemde olduunu söyledi. Demirtan masum olmadn belirten anne Altnta, Bülent Arnç Selahattin Demirtan suçsuz olduunu ve masum olduunu belirtmi. Madem masumsa braklsn tamam da, peki ya benim olumun ne suçu vard vatani görevine gidiyordu onu alp daa kaçrdlar. Bülent Arnç kaçrlan asker ve polislerden neden bahsedip istemiyor, Selahattin Demirtan serbest braklmasn istiyor. Bizler evlatlarmzn kokusuna bile hasret kalmz. Bir Diyarbakr anneleri olarak Bülent Arnç knyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git