Annelerin eylemi!

Diyarbakır anneleri evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor

Haberler 04.08.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 701inci gününde sürüyor.

Kardei Süleyman çetinkaya için eylem yapan abla Zekiye Bozda, kardeinden 30 Austos 2019dan bu yana haber alamadklarn söyledi.

EYLEM KESNTSZ SÜRECEK

Kardeim HDPliler tarafndan kandrlarak, daa kaçrld. Kardeimi HDP il binasnda aradk. Süleyman tanmadklarn söylediler. Halbuki kardeimi bu binadan gönderdiler. Güvenlik kameras görüntüleri çkt. diyen Bozda, kardeine kavuana kadar evlat nöbetine devam edeceini belirtti.

Bozda, 3 Eylül 2019da ailemle buraya geldik. O günden beri bu kapdayz. nallah tez zamanda bütün çocuklar teslim olur. Kardeimi almadan kesinlikle buradan ayrlmyorum. Dada tek bir çocuk kalmayana kadar eyleme devam edeceiz. dedi.

Kardeine seslenen Bozda, Süleyman beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan adalete teslim ol. ifadesini kulland.

Siirtten 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için eylem yapan baba Nurettin Ödümlü de evladndan 8 yldr haber alamadn belirtti.

Ödümlü, Evladm HDPliler kandrp daa götürdü. Evladmn 8 senedir sesini duymadm. Sa m, ölü mü bilmiyorum. Geçen hafta 3 arkadamzn çocuu geldi, umutlandk. HDPden çocuumuzu istiyoruz. HDP çocuumuzu verene kadar onlarn kaps önünde oturacaz. Sonuna kadar eylemimize devam edeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git