Annenin çığlığı

Evlat nöbeti tutan anne: Hem evlatlarımızı almışlar hem hakaret ediyorlar

Haberler 11.01.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 184 aile, eylemlerinin 496nc gününde evlat nöbetlerini, sokaa çkma kstlamas nedeniyle kaldklar otelde sürdürdü. Aileler, HDP il binasna giren partililerin kendilerine zaman zaman hakaret ettiklerini ve yüzlerine tükürdüünü belirterek, bütün bunlara ramen evlatlarna kavuana kadar, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

BZ ONLARDAN EVLADIMIZI STYORUZ

2015 ylnda Ege Üniversitesi letiim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son snf örencisiyken 22 yanda kaçrlan olu Mehmet için evlat nöbetini sürdüren mmihan Nilifrka, HDPliler tarafndan ailelere hakaretler edildiini belirterek, çocuklarmzn üzerinden siyaset yapmasnlar. çocuklarmz orada aç ve perian haldeler. çocuklarmz göndersinler. HDP, çocuklarmzn üzerinden o pis ellerini çeksin. Hakaret ediyorlar. Kadnn biri darya çkt, maskesini indirdi ve tükürdü, ardndan yine içeriye girdi. Bunu ben de gördüm. Yandan utanmyor mu? Biz onlardan evladmz istiyoruz. Onlardan para, mal, mülk istemiyoruz. Bakanmz Süleyman Soylu, herhangi bir hakarette gerekeni yapn dedi. Allah Cumhurbakanmz, çileri Bakanmz, bütün güvenlik güçlerimizi korusun. Ayaklarna ta dedirmesin. Hepsi arkamzdalar ve Allah onlar bamzdan eksik etmesin. Cierimiz yanyor. Onlar bizim cierimizi alp götürmüler. Biz dayanamyoruz. Onlar bizi anlamyor. Bizleri her türlü hakarete maruz brakyorlar diye konutu.

BU çADIR TERÖRÜN SONUNU GETRECEK

Vandan 2012 ylnda 13 yandayken, kaçrlan kz eyma için gelerek, oturma eylemine katlan Nazl Sancar da, HDPliler tarafndan kendilerine hakaretler edildiini ifade ederek, unlar söyledi:

HDP il binasnn önünde çok fazla hakarete uruyoruz. Girip, çkyorlar ve bizim yüzümüze tükürüyorlar. Bize el hareketleri yapyorlar. Bize, Siz burada bouna oturmusunuz diyorlar, gülüyorlar. Geçen gün bir kadn geldi. Yüzümüze tükürdü. Hem bizim evlatlarmz götürmüler hem de bize hakaret ediyorlar. Onlarda ne din ne iman ne de vicdan var. Onlar bizim çocuklarmzn dümandrlar. Girip, çkyorlar hakaret ediyorlar. Biz onlar Allaha havale etmiiz. Cumhurbakanmz, çileri Bakanmz bizim arkamzdadr. Onlar sayesinde biz de oradayz. Evlatlarmz almadan buradan kalmayacaz. Biz hepimiz de bunda kararlyz. Bizden ne istiyorlar? Biz evlatlarmz istiyoruz. Canmzdan can aldlar. Ben hakkm olan eymam istiyorum. Allahn izni, devletimizin de gücüyle biz kazanacaz. Zafer bizimdir. Bu çadr terörün sonunu getirecek. Hepimiz evlatlarmz alp güler yüzle evimize döneceiz.

Öte yandan, 2 gün önce HDP il binasna girerken, oturma eylemindeki ailelerin yüzüne tükürdüü iddiasyla gözaltna B.T. ifadesinin ardndan serbest brakld.

Ana Sayfaya Git