Antik kent Mardin'de Hint filmi çekilecek

Çok sayıda yerli dizi ve filmin çekim mekanı haline gelen antik kent Mardin, şimdi de 'Bollywood' olarak adlandırılan Hint sinemasına ev sahipliği yapacak. Hint sinemasının ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta ve yapımcı Vivek Agraval, yerel yapımcı Melih Gülhan Kızılkaya ile 'Durga' filminin çekimleri öncesi Mardin'e geldi.

Haberler 26.03.2021 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinin antik kenti Mardin, son yllarda arka arkaya çekilen yerli dizilerin yan sra, uluslararas sinema yönetmenlerinin de ilgi oda oldu. çok sayda film ve dizinin mekan olan Mardinin zengin potansiyeli, yabanc film irketlerinin de dikkatini çekmeye balad. Bollywood olarak adlandrlan Hint sinemasnn ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta, yapmc Vivek Agraval ve Türk yapmc Melih Gülhan Kzlkaya, irket sorumlusu lhan Kzlkaya ile Mardine geldi. Aksiyon türündeki Durga isimli filmin çekimleri için kente gelen ekip, Mardin Valisi ve Belediye Bakanvekili Mahmut Demirta ve l Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç ile filmin çekimleri hakknda görütü.

MARDN FLM PLATOSUNA DÖNÜTÜ

Ziyarette konuan Vali Mahmut Demirta, kültür ve medeniyet ehri Mardinin, sanatçlara ilham veren bir kent olduunu söyledi. Yönetmen, sanatç, fotorafç ve yapmclarn Mardinde film çekmek için sraya girdiini aktaran Vali Demirta, Son olarak Hint sinemasnn ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta, Hint filmi yapmcs Vivek Agraval, yerel yapmc Melih Gülhan Kzlkaya ve yerel irket sorumlusu lhan Kzlkaya, Mardinde film çekmek istedikleri konusunda bizimle görütü. Biz de gereken destei kendilerine verdik. Önümüzdeki günlerde filmin çekimleri balayacak dedi.

DÜNYANIN 3 SAYILI KENTNDEN BR

Mardinin bir film platosuna dönütüünü hatrlatan Vali Demirta, öyle konutu:

Özellikle son bir yldr, sanatçlar kliplerini ehrimizde çekiyor. Ulusal ve uluslararas firmalar, katalog çekimi için ilimizin mekanlarn tercih etti. Daha önce Mardinde çok sayda dizi çekimi yapld. Yeniden çok sayda film ve diziye ev sahiplii yapyoruz. u anda devam eden çekimler var. Mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel deerleri ile zamann durduu izlenimini veren Mardin, Güneydou Anadolunun iirsel bir kentidir. Mardin, birçok eski uygarla beiklik eden gizemli bir kent. Mardinin farkl kültür ve dinleri içinde harmanlayp yourmu, açk hava müzesi görünümüyle, dünyada Venedik ve Kudüsle birlikte, dünyann sayl 3 sit kentinden biri olduunu görüyoruz.

Hint sinemasnn ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta ise, Mardine hayran kaldklarn belirterek, film çekimleri için buray seçmekte ne kadar hakl olduklarnn anladklarn söyledi. Dasgupta, Durga adl aksiyon filmimizin çekimleri, Mardinin yan sra Kapadokya ve Gaziantepte de çekilecek. Hint sinemasnn çok sayda ünlü aktörü, bu filmde oynayacak. imdiden heyecanlandm diye konutu.

Ana Sayfaya Git