Apartman dairesine 'kaçak göçmen' baskını: 10 gözaltı

Van İpekyolu ilçesinde polisin bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda Afganistan uyruklu 10 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen ticareti yaptığı belirlenen bir şüpheli de gözaltına alındı.

Haberler 17.01.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ile Özel Harekat ubesi ekipleri, pekyolu ilçesine bal Vali Mithat bey Mahallesi, Gündüz 2nci Sokaktaki bir apartmann dairesinde kaçak göçmen olduu ihbar ald. Harekete geçen ekipler, adrese operasyon düzenledi. Basknda Afganistan uyruklu 10 kaçak göçmen ile göçmen ticareti yapt belirlenen bir üpheli gözaltna alnd.

NEFES ALMAKTA ZORLUK

Uzun süredir dairede kalan ve nefes almakta zorluk çeken göçmenler, salk ekiplerinin ilk müdahalesinin ardndan emniyete götürüldü. Kaçak göçmenlerin 21 gün süren yolculuun ardndan Afganistandan Vana ulatklar belirlendi. Göçmenler, daha sonra l Göç daresi Müdürlüüne teslim edilecek.

Bu arada l Emniyet Müdürlüü ekipleri, yln bandan bu yana kaçak göçmenlerle mücadele kapsamnda 21 olaya müdahale etti. çalmalarla 37 organizatör gözaltna alnrken, bunlardan 16s tutukland. Organizatörlere 615 bin 181 TL idari para cezas kesilirken, 5 araca da el kondu.

Ana Sayfaya Git