APO'nun kardeşi Osman Öcalan herkesi şaşırttı! 'Türkiye'ye döneceğim ve...'

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi, eski terör örgütü yöneticilerinden Osman Öcalan, Türkiye'ye dönüp, siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı

Haberler 30.12.2015 - 01:16 Son Güncelleme : 30.12.2015 - 01:16

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalanın kardeşi, eski terör örgütü yöneticilerinden Osman Öcalan, Türkiyeye dönüp, siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı

Öcalan, Hiç kimse kendi başına karar alan bir PKKyi istemiyor. Ortadoğudaki ülkeler, PKKnin kendilerinin istediği şekilde yürümesini istiyor değerlendirmesinde bulundu.

Rudawa konuşan Öcalan, PKKda resmi dilin Türkçe olduğunu savundu, PKK, Kürtçe konuşanlar için ilkel milliyetçi tabirini kullanırdı. PKKde baştan beri Türkçe resmi dildi. Kürtçe televizyon ve radyoları olsa da, yüzde 90ı Türkçe dilini kullanır. PKKnin eleştirilmesi gereken en önemli tarafı budur dedi.

Öcalan, terör örgütü liderlerinden Cemil Bayıkın Kürtçesinin zayıf olduğunu, Duran Kalkanın Kürtçe bir toplantı düzenleyemediğini söyledi. Öcalan, Ama şunu biliyorum, Kürtçe yemeğini ve suyunu isteyebilir dedi. Mustafa Karasunun da aynı şekilde olduğunu söyleyen Öcalan, 35 yıldır hala Kürtçe öğrenmiş değiller dedi.

Öcalan, terör örgütünün eski yöneticilerinden Faruk Bozkurtun bir gün kendisine PKKnin gizli lideri Mustafa Karasudur. Yani Aponun ortadan kaldırılması onun kişiliğinde yatıyor. Karasu Türkçülüğünü gizlemiyor ve yaşıyordu dediğini savundu.

Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytanın kendisine komplo kurduğunu da iddia eden Öcalan, Abdullah Öcalana, Osman senin yerini almak istiyor dediler diye konuştu.

Öcalan, PKK bana gel dese de, gitmem çünkü benim yöntemimle oradakilerin yönetimi çok farklı. Türkiyeye dönme konusu her zaman programımda var. Türkiyeye dönüp bir siyasi parti kurma fikrim var ve konuda çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu.

Ana Sayfaya Git