Aralık faturaları incelemede!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik tarifelerinin aralık faturalarına yansıtıldığı yönünde kuruma iletilen şikayetler üzerine aralık ayına ait faturaları mercek altına aldıklarını açıkladı.

Haberler 13.01.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK) Bakan Mustafa Ylmaz, 1 Ocaktan itibaren geçerli olan elektrik tarifelerinin aralk faturalarna yanstld yönünde kuruma iletilen ikayetler üzerine aralk ayna ait faturalar mercek altna aldklarn açklad.

ARALIK AYI ELEKETRK FATURALARI

Ylmaz, perakende sat irketlerinin ilk okuma tarihiyle son okuma tarihi arasndaki gün saysna göre hesaplama yapmak zorunda olduunu belirterek, Perakende irketleri, örnein, aralk ay içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden, ocak ay içinde ne kadar gün varsa da yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplama yapmak zorunda. Her tüketici kulland ayn tarifesine göre elektrik faturas öder. Farkl ayn tarifesini uygulayan irket ar bedel ödemek durumunda kalr. diye konutu.

Tarife geçi zamanlarnda faturada görülen tüketime esas birim bedellerin EPDK tarafndan yaymlanan tarifelerle uyumlu görülmedii durumlar oluabileceini ancak bu durumun nihai hesaplamaya kesinlikle etki etmeyeceini vurgulayan Ylmaz, öyle devam etti:

ZAMLI TARFE YANSIMASI NCELEMEDE

1 Ocaktan itibaren geçerli olan tarifelerin aralk ay faturalarna yanstld yönünde kurumumuza ikayetler geliyor. irketlerin faturalar hesaplama yöntemi bellidir. Hiçbir irket bu metodun dna çkamaz. Vatandalarmzn en ufak bir tereddüdü varsa internet sitemizdeki fatura hesaplama modülünü kullanmalarn ve herhangi bir hata tespit ederlerse kurumumuza acilen bavurmalarn bekliyoruz.

Ylmaz, faturann tanzim edildii tarihin tutar etkilemediine ve tüketimin hangi tarihte yapldnn belirleyici olduuna dikkati çekerek, Vatandalarmz müsterih olsun. Tüketim periyodunun artmas veya eksilmesi bir adaletsizlik oluturmaz. Hiçbir görevli tedarik irketi de belirlenen tarifelerden farkl bir fatura hesaplama yaparak kendisine ilave bir gelir oluturamaz. Ancak hatal faturalandrmaya da kesinlikle göz yummayz, süreci titizlikle takip edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git