Aramalar 3. Günde!

Gülistan Doku'yu yeniden arama çalışmaları 3'ncü gününde

Haberler 17.10.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, 5 Ocaktan bu yana haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Doku (21) için 18 Austos günü sonlandrlan, Önceki gün sabah yeniden balatlan arama çalmalar dün de devam etti. 30 gün sürecek çalmalarda Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocak sabah kald yurttan ayrldktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesi, kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Ailenin ihbar üzerine arama çalmalar balatld. AFAD Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Ankara, Denizli, Diyarbakr, stanbul, zmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmara büyükehir belediyeleri, sivil toplum kurulular, üniversiteler ve AFAD gönüllülerinden oluan 542 personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROW cihaz, 6 dron, 4 sonar, 3 arama köpei ile Uzunçayr Baraj Gölünde ve karada arama çalmas yapld. Aramalar, 225 gün sonra 18 Austos günü Tunceli Valilii tarafndan sonlandrld. 58 gün sonra arama çalmalar dün sabah, Tunceli Valilii koordinesinde tekrar balatld.

ARAMA çALIMALARI 30 GÜN SÜRECEK

30 gün sürecek olan arama çalmalarna AFAD Bakanlndan 8 personel, 14 dalgç ve 11 su üstü kurtarma personeli, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 5 kiilik ekip, Emniyet Genel Müdürlüü Su Alt Arama Kurtarma Biriminden 4 ve Jandarma Özel Asayi Komutanlndan (JÖAK) 3 olmak üzere toplam 45 personelin katlmyla Uzunçayr Baraj Gölünde arama çalmalar devam ediyor. AFAD ekipleri su üzerinde, dalgç ekipler de su altnda arama çalmasn sürdürüyor. 3 su alt arama robotunun da (ROW) kullanld arama çalmalarnda u ana kadar Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanmad.

Ana Sayfaya Git