Aramızdan ayrılışının 9. yıl dönümü Hrant Dinkİstanbul'da anılacak! Hran Dink İstanbul'da kapalı olacak bu yollarda anılacak! Hrant Dink kimdir?

AGOS gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink, 9 yıl önce kör kurşun hedefi sonrasında hayatını kaybetmişti. Aradan geçen 9 yıl sonrasında yarın İstanbul'da Hrant Dink adına tören düzenlenecek! Hrant Dink'in ölümünün 9. yıl dönümü anılacak. Ölüm yıl dönümü sebebiyle törenden mütevellit kapalı olan yollar açıklandı

Haberler 18.01.2016 - 22:33 Son Güncelleme : 18.01.2016 - 22:33

AGOS gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink, 9 yıl önce kör kurşun hedefi sonrasında hayatını kaybetmişti. Aradan geçen 9 yıl sonrasında yarın İstanbulda Hrant Dink adına tören düzenlenecek! Hrant Dinkin ölümünün 9. yıl dönümü anılacak. Ölüm yıl dönümü sebebiyle törenden mütevellit kapalı olan yollar açıklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Şişli Halaskargazi Caddesinde düzenlenecek Hrant Dink Ölüm Yıldönümü anma programı nedeniyle saat 11.00den anma etkinliğinin bitimine kadar, Tavukçu Feti Sokak, Saksı sokağın Ergenekon Caddesi girişi, Pangaltı 2236 nolu ışıklar, Özgür Sokak ve Zafer sokaklarının Şişli istikametleri trafiğe kapatılacak.

Kapatılan yollar nedeniyle Taksimden gelen trafik akımı Valikonağı Caddesine, Şişli istikametine gitmek isteyen sürücü ve yayalar, Valikonağı ve Rumeli Caddesi Osmanbey Kavşağından Şişli istikametine, Şişli istikametinden gelen akım ise Osmanbey Kavşağından Ergenekon Caddesi istikametine yönlendirilecek.

Hrant Dink kimdir?

Hrant Dink, 1954 yılında Malatyada dünyaya geldi. Babası Sivasın Gürün ilçesinde, annesi Gülvart ise Sivasın Kangal ilçesinde doğup büyümüştü. Anne ve babası 1961 yılında İstanbula taşınmalarının ardından boşandı. Hrant ve iki kardeşi Gedikpaşadaki Ermeni Yetimhanesine yerleştirildi.

Dink bu sırada Türkiyede gelişmekte olan sol siyasetten etkilendi ve Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist çizgisinde siyaset yapmaya başladı. O yıllarda, örgüt ile Ermeni cemaatinin ilişkilendirilmesini önlemek amacıyla ismini mahkeme kararı ile Fırat olarak değiştirdi.

Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinde zooloji eğitimi aldı. Bir süre sonra yetimhanede birlikte büyüdükleri Rakel ile evlendi.

Kardeşleriyle birlikte açtığı yayınevi ve kırtasiye işlerini sürdürürken, eşi Rakelle kendileri gibi Anadoludan gelen kimsesiz ve yoksul çocukların yetiştiği Tuzla Ermeni çocuk Kampını yönetmeye başladı. Açılışından 21 yıl sonra kampa devlet el koydu. Askerliğini DenizliPiyade Alayında sekiz ay kısa dönem er olarak yaptı.

Bazı gazetelerde kitap eleştirileri ile yazı hayatına başladı. Basında çıkan yanlış haberlere gönderdiği düzeltmeler ile adı duyulmaya başladı. İstanbul Ermeni Patrikhanesine, Ermeni toplumu çok kapalı yaşıyor, kendimizi iyi anlatırsak önyargılar kırılır diyerek bu amaçla Türkçe ve Ermenice bir gazete çıkarmayı önerdi. 5 Nisan 1996 tarihinde ilk sayısı yayınlanan Agos gazetesinin kuruculuğunu, yayın yönetmenliğini ve başyazarlığını üstlendi. Agos dışında Zaman ve Birgün gazetelerinde yazdı. Yazılarında Türkiyedeki her etnik topluluğun barış içinde yaşaması gerektiğinin altını çizen Dink, aynı zamanda Ermeni cemaatinin patrikhane dışında sivil bir merkezi olması gerektiğini de söylüyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır