Arazi katliamı 5 ölü, 3 yaralı

Şanlıurfa'da birbiriyle akraba olan Avcı ve Polat aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Jandarmanın güçlükle sonlandırdığı kavgada 3 kişi ise gözaltına alındı.

Haberler 28.12.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, önceki gün öle saatlerinde anlurfa-Bozova karayolu üzerindeki Remzi Mahallesinde meydana geldi. Aralarnda uzun süredir arazi anlamazl nedeniyle husumet olduu belirtilen Avc ve Polat ailelerinin fertleri, bu meseleyi görümek üzere bir araya geldi. Görüme srasnda taraflar arasnda tartma çkt. Ksa sürede büyüyen tartma tabanca ve uzun namlulu tüfeklerin kullanld kavgaya dönütü. Karayolu üzerine tanan silahl kavgada, 3 kii olay yerinde hayatn kaybetti.

2 K DE HASTANEDE YAAMINI YTRD

çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine çok sayda jandarma ve salk ekibi sevk edildi. Silahl kavgada vücutlarnn çeitli yerlerinden yaralanan 5 kii ise kent merkezindeki hastanelere kaldrld. Acil serviste tedavi alna alnan yarallardan 2si de doktorlarn çabasna ramen kurtarlamad.

KAVGADA ÖLENLERN SMLER

Kavgada ölen kiilerin Mehmet Emin Avc, Ömer Avc, Mustafa Avc, Elif Avc ve brahim Polat olduu belirtildi. Hastanede tedavileri süren 3 yaralnn ise salk durumlarnn ciddiyetini koruduu bildirildi.

MAHALLEDE YOUN GÜVENLK ÖNLEM

anlurfa Valisi Abdullah Erin, olay yerine giderek yetkililerden bilgi ald. 5 kiinin yaamn yitirdii mahallede jandarma ekipleri youn güvenlik önlemi alrken, kavgaya kart belirlenen 3 kii ise gözaltna alnd. Jandarma ekipleri, kavgaya karan dier kiilerin de yakalanmasna yönelik çalmasn sürdürüyor.

çATIMA ANI CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI

anlurfada akraba aileler arasnda arazi anlamazl nedeniyle çkan ve 5 kiinin öldüü silahl kavga, yoldan geçen bir sürücü tarafndan cep telefonu kamerasyla görüntülendi. Görüntülerde, vücutlarna isabet eden kurun ve fieklerle yere ylan kiilerin bulunduu alana gelen bir kiinin ate açt görüldü.

CENAZELER ADL TIP KURUMUNA KALDIRILDI

Silahl kavgada yaamn yitiren Elif Arc, Mustafa Arc, Mehmet Emin Arc, Ömer Arc ve brahim Polatn cansz bedenleri otopsi için Adli Tp Kurumu morguna kaldrld. Polis ekipleri de yarallarn tedavi gördüü acil servis ile Adli Tp Kurumu önünde barikat oluturup zrhl araçlarla giri ve çk kapatt. Yaplan otopsilerden sonra cenazeler dün ölen sonra, youn güvenlik önlemleri altnda yaknlarna teslim edildi.

Avc ailesine ait cenazeler Karaköprü ilçesine bal Mehmetçik krsal Mahallesine götürüldü. Kavgada hayatn kaybeden brahim Polatn cenazesi ise önceki gece saatlerinde morgdan alnarak Remzi krsal Mahallesinde defnedildi.

HUSUMET 20 YIL ÖNCESNE DAYANIYOR

5 kiinin öldüü kavgann nedeninin, 20 yl öncesine dayand ortaya çkt. 20 yl önce krsal Korukezen Mahallesinde akraba olan Arc ve Polat aileleri arasnda yaanan arazi tartmas nedeniyle Polat ailesinin mahalleden ayrlarak Remzi Mahallesine tand örenildi. Son süreçte ise aileler arasnda tarla snr yüzünden husumetin büyüdüü örenildi.

GÖZALTI SAYISI 6YA YÜKSELD

Kavgaya ilikin yürütülen soruturma kapsamnda ise jandarma ekiplerinin gözaltna ald üpheli saysnn 6ya yükseldii belirtildi.

Ana Sayfaya Git