Arazi katliamı ölü sayısı; 7

İzol aşiretine mensup iki aile arazi yüzünden çatıştı. Olayda ört kişi olurken, yaralıları ziyarete giden otomobil kaza geçirdi, üçc kişi öldü. İki olayda 7 kişi hayatını kaybederken, Siverek'te olağanüstü hal ilan edildi.

Haberler 17.06.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek ilçesinde aralarnda husumet bulunan akraba zol airetine mensup iki aile arasnda çkan ve 6 kiinin öldüü, 5 kiinin yaraland silahl kavgann ardndan, yaknlarnn durumunu örenmek için hastaneye giden bir kii daha kazada hayatn kaybetti. Olay srasnda 4 kii hayatn kaybederken, yarallarn yaknlar tarafndan hastaneye götürüldüü srada meydana gelen trafik kazasnda ise 2 kii hayatn kaybetmiti.

çELTK MAHALLESNDE

Alnan bilgiye göre, ilçeye 25 kilometre uzaklktaki çeltik Mahallesinde aralarnda arazi anlamazl nedeniyle husumet bulunan akraba iki aile arasnda çkan tartma silahl kavgaya dönütü.

ÖLEN VE YARALANANLAR

Kavgada Zozan (42), Mustafa Serdar (24), Meral (42) ve Hakk zol (49) hayatn kaybetti, Cihan (55), Serhat Ferman (28), Cemal (55), Yusuf (15) ile Mehmet Metin zol (24) yaraland.

Yarallarn yaknlar tarafndan hastaneye sevki srasnda Karakoyunlu Mahallesinde meydana gelen trafik kazasnda Rdvan Bulu (30) ve Serdar Delen (31) yaamn yitirdi.

LçEDE OLAANÜSTÜ ÖNLEM

Yarallar, 112 Acil Servis ekiplerince Siverek ve anlurfadaki hastanelere kaldrld. Güvenlik güçleri, mahalle ve hastanelerde youn güvenlik önlemi ald. Olay yeri ve hastanelerde olumsuzluk yaanmamas için çevre illerden kente takviye güvenlik ekipleri sevk edildi.

VAL VE KAYMAKAM NCELED

Bu arada, anlurfa Valisi Abdullah Erin ve Siverek Kaymakam Mustafa çiftçiler, Siverek Devlet Hastanesine giderek yarallarn durumuyla ilgili bilgi ald ve güvenlik önlemlerini inceledi.

Buarada l Valiliinden yaplan yazl açklamada, çeltik Mahallesinde saat 09.00 sralarnda arazi anlamazl nedeniyle çkan kavgann silahl çatmaya dönütüü bildirildi. Olay yerinde 4 vatandamz hayatn kaybetmi, 5 vatandamz yaralanmtr. ifadesine yer verilen açklamada, unlar kaydedildi:

Yarallarn hasta yaknlar tarafndan hastaneye sevki srasnda meydana gelen trafik kazas sonucunda da 2 vatandamz hayatn kaybetmitir. Hayati tehlikesi bulunmayan yaral vatandalarmz ilk müdahalelerinin ardndan bölgedeki çeitli hastanelere sevk edilmitir. lçe genelinde gerekli tüm güvenlik tedbirleri alnm olup olayla ilgili adli ve idari soruturmalar balatlmtr.

BR K DAHA ÖLDÜ

Buarada, kavgada yaralanan yaknlarn hastanede ziyaret etmeye giden Seydo Endez (53) idaresindeki 23 K 1759 plakal otomobil, Siverek Devlet Hastanesi kavanda Mehmet Alakn kulland 63 F 1824 plakal kamyon ile çarpt. Kazada yaralanan ve hastanede tedavi altna alnan Endez, müdahaleye ramen hayatn kaybetti. Olay nedeniyle ölenlerin says 7 oldu.

Ana Sayfaya Git