Arazi mafyalarının hedefinde köylünün mera alanları var

Şanlıurfa'da iki defa jandarma ile birlikte gittiği mera alanı keşfinde silahlı saldırıya uğrayan ve son saldırıda ağır yaralanan Celal Günbegi, mera alanlarının “işgal” edilmesine karşı çıktığı için “arazi mafyaları”nın hedefi olduğunu söyledi.

Haberler 27.10.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Eyyübiye ilçesi Payaml Mahallesi Hac Ali Sokakta bulunan mera alanlarnn akrabalar tarafndan igal ve gasp edildiini ileri süren Celal Günbegi, yaklak 4 ay önce savcla giderek suç duyurusunda bulundu.

Günbeginin ikayetinin ardndan Eyyübiye lçe Kaymakaml öncülüünde söz konusu mera alannda 11 Haziran 2020 tarihinde jandarma ekipleri kefe gitti. ddiaya göre, keif esnasnda Günbegi, mera kefi için Payaml Mahallesine gelen Eyyübiye lçe Kaymakaml personeli ile jandarma ekipleri, Halil G. ve çocuklar tarafndan silahl saldrya urad.

Saldrda, Uzman çavu Veli K. ile Celal Günbegi yaraland. Saldrnn ardndan düzenlenen operasyonla gözaltna alnan Halil G. ve 4 olu, 12 Haziran 2020 tarihinde sevk edildikleri adliyede Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutukland.

Bu olayn ardndan Günbegi, Eyyübiye lçe Kaymakamlnn talebi üzerine 12 Ekim 2020 tarihinde de kaymakamlk personeli ve jandarma ekipleri ile birlikte tekrar mera alann kefe gitti. Günbegi, keif sonras jandarmayla birlikte Srrndaki jandarma karakoluna gitti. Karakoldaki ilemlerinin ardndan aracna binen Günbegi, anlurfa merkeze doru hareket etti.

Haliliye ilçesinde aracnn önü kesilen Günbegi, kimlii belirsiz kii veya kiiler tarafndan silahl saldrya urad. Saldrda bacandan vurulan Günbegi, ar yaraland.

Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen salk ekipleri tarafndan ambulansla Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan Günbegi, buradaki ilk müdahalesinin ardndan Gaziantepe sevk edildi.

Gaziantepteki özel bir hastanede 14 gündür tedavi gören Günbegi, olay öncesini ve olay ann LKHA muhabirine anlatt.

Akrabalar olan Halil G. ve çocuklarnn kendilerine ait olmayan ve anlurfa Organize Sanayi Bölgesine yakn olan 500 dönümlük mera alann igal ve gasp ettiini ileri süren Günbegi, bu hakszla kar çkt için iki defa silahl saldrya uradn söyledi.

Söz konusu akrabalarnn, gereken cezay almad için iki defa silahl saldrda bulunma cüretini gösterdiini ifade eden Günbegi, köylünün mera alann gasp eden ve silahla insanlar öldürmeyi bile göze alan bu kiilere en ar cezann verilmesini istedi.

ARSA MAFYALARI, BU BÖLGEY GÖZLERNE KESTRDLER

Köy meralarnn, anlurfadaki Organize Sanayi Bölgesine yakn olduunu belirten Günbegi, Yaklak 6 bin dönüm mera alanmz var. Bu mera alanlar birkaç köyün merasdr. Arsa mafyalar, bu bölgeyi gözlerine kestirdiler. Sebebi ise bu bölgenin, anlurfa Organize Sanayi Bölgesine yakn olmasdr. Bu bölgenin arazi fiyatlar yüksektir. Bundan dolay Beyolu lakab ile tannan Halil Günbegi, 2-3 sene önce bu bölgedeki yaklak bin 400 dönüm araziyi zapt etti. Ama onun istedii arazi daha ileridedir, oray da almak istiyor. Almak istedii arazi Organize Sanayi Bölgesine dayanyor. Köylüler bu duruma kar çkmak istediler ama arazilerine el konulmasna kar çkmaya cesaret edemediler ve davac olmadlar. O köyde benim de arazim olduu için bir gün dilekçe verdim. Bu ahsn el koyduu bin 400 dönüm arazi ile yetinmeyeceini çok iyi biliyorum. dedi.

KEF ESNASINDA SLAHLI SALDIRI DÜZENLEDLER

Söz konusu mera alanlarnn bir ksmna devlet tarafndan okul ve hastane yaplmasnn planlandn belirten Günbegi, Bu arazileri ileride devlet deerlendirecek. Eyyübiye lçe Kaymakaml, tecavüz edilen mera alanlarnn yerini göstermemi istedi. Ben de Eer can güvenliim olursa size yeri gösteririm dedim. çünkü bu ahs ve çocuklar suç örgütü. Kaymakamln istei üzerine araziyi göstermeye gittim. Ama giderken kaymakamlk personeline, Bunlar kesin bize pusu kurmular, bu gece bizim infaz kararmz almlar. Hepimizi tararlar dedim. Yetkililer öyle bir ey olmaz dedi. Ben de Beyolunu çok iyi tandm söyledim. çevremdekiler de, can güvenliinin olmamas hasebiyle arazi kefine gitmemem için benden çok rica ettiler. Kaymakam beyin görevlendirdii kii, arazi kefine giderken önlem alnmasn istedi. Karakol komutan her türlü önlemi aldklarn söyledi. 4 tane jandarma arabas ile bölgeye gittik. Bölgeye gittiimizde ise hedef gözetmeksizin bize ate ettiler. Orada bir tane rütbeli askerimiz srtndan vuruldu. Bu hiç aklmdan çkmyor. Bende yaralandm ve 2 tane rütbeli askeri de darp ettiler. ifadelerini kulland.

BU OLAYIN ÜZERNDEN 2 AY BLE GEçMEDEN HALL G. VE K OLU CEZAEVNDEN çIKTI

Silahl saldrnn ardndan Halil G. ve oullarnn tutuklandn hatrlatan Günbegi, Ancak bu olayn üzerinden 2 ay bile geçmeden Halil G. ve iki olu cezaevinden çkt. u anda ise sadece bir çocuu cezaevinde tutuklu bulunuyor. Bir rütbeli askerimizi srtndan vuran, iki rütbeli askerimizi darp eden ve bir vatandamz yaralayan böyle insanlar nasl serbest kalyor? Eer tüm bunlar yapan bir ahs ve çocuklar cezaevinden çkyorlarsa askerimiz nasl görevini yapacak? eklinde konutu.

Silahl saldr nedeniyle arazi kefini tam olarak yapamadklarndan dolay ve mera alanlarna yaplan igalin devam etmesi üzerine ikinci defa el konulan mera alann kefe gittiklerini anlatan Günbegi, unlar söyledi:

Kaymakam bey, eksik kalan yeri bize gösterir misin? diye sordu. Ben de gösteririm dedim. Yine gittik ve eksik kalan yeri gösterdik. Ama gitmeden önce yine önlem alnmasn istedim. Bu defa keif yerine gelmediler. Bu defa üst düzeyde önlem alnmt. Arabam, Jandarma Alay Komutanlnn önünden aldm, buradan itibaren beni takip etmiler. Alay Komutanlndan biraz uzaklatktan sonra biri arabayla önümü kesti ve arabadan indi. Sonra bir kii daha arabadan indi. Bu ikisi de Halil Gnin oluydu, bir kii srt dönüktü ve yüzü tam görünmüyordu. Ama o kiinin de Halil G. olduunu tahmin ediyorum. Uzun namlulu silahlarla bize ate ettiler ve kesici cisimle beni öldürmek istediler. Sonrasn da hatrlamyorum.

ARAZ MAFYALARININ GEREKEN CEZAYI ALMASINI STYORUM

Devletin arazi mafyalarnn önüne geçmesi lazm diyen Günbegi, Köylünün arazisinin köylüde kalmas lazm. Burada çok büyük bir rant var. söz konusu arazinin u an en kötü bedeli bile milyonlarca liradr. Bunlar ve bunlar gibi herkes devletin ve toplumun malna zarar veren herkesin yakalanmas lazm. Eer o huzuru aryorsak, zalimin yakalanmas lazm. Burada büyük bir eksiklik var. Bu eksiklik de bu ahslarn yaptklar kendilerine kr kalyor. Mera alanlarnda bir metre bile tapusu yok ama adam orann sahibi ve u an villalarda yayor. Onlarn buraya gelmesiyle civar köyler, köylerini boalttlar. Halil Günbegide bu arazilere fstk, zeytin ekiyor ve villa yapyor. Böyle olunca hayvanclk kalmad. Adam kendisinin olmayan mal sahipleniyor ve bizim malmza da el koyuyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git