Arif Sağ'ın hastaneye kaldırılması akabinde sevenleri sağlık durumunu soruyor

Arif Sağ'ın hastaneye kaldırıldığı haberinden sonra herkes Arif Sağ sağlık durumu konusunda aramalara başladı. iStanbul Bostancı merkezinde konser verecek olan Arif Sağ'ın konsere çıkmaması akabinde gerçek ortaya çıktı. Arif Sağ'ın konser öncesi rahatszılandığı ve hemen hastanneye kaldırıldığı açıklandı.

Haberler 17.05.2017 - 11:23 Son Güncelleme : 17.05.2017 - 15:23

Halk müzii sanatç Arif San son salk durumu hastaneye kaldrlmas akabinde merak edilirken Arif Sa neden hastaneye kaldrld sorusu da sevenleri tarafndan aratrlyor. iStanbul Bostanc merkezinde konser verecek olan Arif San konsere çkmamas akabinde gerçek ortaya çkt. Arif San konser öncesi rahatszland ve hemen hastanneye kaldrld açkland.

HASTANEYE KALDIRILDI

13 Maysta Sebahat Akkiraz ve Erdal Erzincan ile stanbul Bostanc Gösteri Merkezinde verecei konser öncesi rahatszlanan usta sanatç hastaneye kaldrld.Doktorlarn uyars ile konsere çkmayan Sa, yerine olu Tolga Sa gönderdi. CHP Genel Bakan Yardmcs Erdal Aksünger de Arif Sa hastanede ziyaret etti. Arif San rahatszlyla ilgili herhangi bir açklama yaplmad.

E EKM AYINDA VEFAT EMT

62 yanda vefat eden Yldz Sa için Karacaahmet Sultan Dergahnda cenaze töreni düzenlendi. Törende Alevi Bektai geleneinde Duaz- imam ad verilen Alevi deyileri söylendi.Yldz San olu Tolga Sa da Erdal Erzincan ve Dertli Divane ile birlikte tabutun banda balama çalp alevi deyii söyledi.

Bitkin olduu gözlenen Arif Sa ayakta duramad, cenaze boyunca taziyeleri oturarak kabul etmek zorunda kald. Cenazeye katlanlar Yldz San fotorafyla birlikte yakalarna farkl renklerde yldzlar taktlar.

ARF SA HAKKINDA

1945 ylnda Erzurumun Akale ilçesi Dal köyünde dünyaya gelen Sa, küçük yalarndan itibaren saz çalmaya balar... stanbula gelir ve Aksaray Musiki Cemiyetinde Nida Tüfekçi nin örencisi olur. Müzikal altyapsn ksa zamanda oluturmay baarr. 1960 ve 70li yllar Arif Sa için müzikte aray yllardr. (Bu aray bugünde devam etmekte...) Arif San , bu dönemin toplumsal hareketlerinin müzikle badaan yanlarndan çok, piyasadaki ve resmi kurumlardaki müzik uygulamalarna arlk verdii söylenebilir. 60l yllarn sonunda TRT Kurumuna (stanbul Radyosu) balama sanatçs olarak balad yllarda San piyasadaki faaliyetleri de devam etmektedir. 45lik plak dönemi olarak adlandrlan ve yaklak 20 yl devam eden bu sürecin en parlak simalarndandr Arif Sa... çeitli sanatçlara balamasyla elik etmesinin yannda, - yine bu dönemde- bestelerini de pek çok sanatçya okutur. Bununla birlikte kendi çalp okuduu plaklar da vardr. Yaplan müzik bugünkü terminolojiyle bir tür arabesk- fantazi benzeridir; bestelerinde ise yerel motifleri ( yer yer pasajlar) çok sk kullanr. Bu da onun halk müziinden kopamad gerçeinin bir baka göstergesidir.

1976 ylndan itibaren Türk Müzii Devlet Konservatuarnda (TÜ) öretim görevlisi olarak çalamaya balayan Sa, bu görevinden 1982 ylnda ayrlarak özel çalmalara arlk verdi. Bir çok ünlü sanatçya kaset çalmalarnda yardmc olur. Bu özelliinin yannda 10dan fazla kasette sanatç olarak da ayrca yer alr. Muhabbet serisi, Resital 1 ve II, nsan Olmaya Geldim, Halay, Duygular Dönütü Söze albümlerinden bazlardr.

Yukarda belirttiimiz gibi halk sanatçlarnn tümü anonim bir karakter tar. Özellikle müzik alannda kiisel renklere ve üstün yeteneklere çok rastlanmasna ramen, balama çalgsnda bir ekol yaratan sanatç says parmakla saylacak kadar azdr. te bunlardan birisi ve -imdilik - sonuncusu Arif Sadr. Balamaya teknik bakmdan hakim olduu kadar Arif San icras yerel tavrlar, repertuar ve duygu bakmndan da zenginliklerle doludur.

Ana Sayfaya Git