ARIKUŞU zırhlı araçtaki askerin gözü olacak

Türkiye savunma sanayisi, hareketli kara ve deniz araçlarına kendisi iniş-kalkış yapabilen, bataryası personelin dışarı çıkmasına gerek olmadan otomatik olarak değiştirilen mini insansız hava aracı (İHA) ARIKUŞU'nu göreve hazırlıyor.

Haberler 05.10.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASELSAN ve Altnay ortaklndaki DASAL Havaclk Teknolojileri, askeri ve sivil alanda HA ihtiyacn karlamak için farkl snflarda bir dizi ürün gelitirdi.

Keif ve gözetleme görevleri için tasarlanan mini HA ARIKUU, kara ve deniz araçlar seyir halindeyken kalk ve ini yapabilme yeteneine sahip bulunuyor. Özel görevleri yerine getirmek için gelitirilen ARIKUU, sahip olduu görüntü ileme, yapay zeka ve sensör füzyonu gibi yetenekleri sayesinde gözetleme, tespit, tanma ve takip ilevlerini içeren kritik görevleri yerine getirebiliyor.

DASAL Sat, Pazarlama ve Gelitirme Direktörü Onur Güzelmeriç, TEKNOFEST 2021de sergiledikleri ARIKUUnun temel görevinin, personelin hayati tehlikesini en aza indirmek olduunu söyledi.

ARIKUU zrhl araçtaki askerin gözü olacak

Zrhl ya da çeitli araçlarla operasyon bölgesine giden ya da bir noktadan baka bir noktaya intikal eden personelin araç içinden çkmadan gözetleme ve istihbarat ihtiyacnn karlanmas için tam otomatik bir sisteme ihtiyaç duyulduunu anlatan Güzelmeriç, Bu konudaki çalmalarmza geçen sene baladk ve bu sene içindeki ilk uçuumuzu 2 ay kadar önce gerçekletirdik. dedi.

ARIKUUnun kullanm konseptine ilikin bilgi veren Güzelmeriç, kara aracna entegre edilen sistemin 30-40 kilometre hzlarda seyir halindeyken askeri personelin dar çkmasna gerek kalmadan, otomatik olarak kapaklarn açp ortaya bir pist çkmasyla ARIKUUnun göreve baladn bildirdi. Güzelmeriç, ilerleyen dönemde sistemin deniz araçlarna da entegrasyonunun planlandn ifade etti.

Ana Sayfaya Git