Arkadaşını öldürmekten yargılanan sanığa indirimsiz müebbet

Antalya'da, birlikte yemek yiyip, inşaatta okey oynadıktan sonra gittikleri ormanda, İbrahim Deniz'i (36) başına taşla vurup öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Nurmehmet Halifeoğlu'na (53), indirimsiz ömür boyu hapis cezası verildi.

Haberler 25.05.2023 - 00:13 Son Güncelleme : 25.05.2023 - 00:13

Olay, 12 Aralık 2021de, Kepez ilçesi Aktoprak Mahallesinde meydana geldi. Ormanda gezintiye çıkan çocuklar, yol kenarında hareketsiz yatan birini görünce polise haber verdi. İhbarla bölgeye gelen ekipler, 30-35 yaşlarında bir erkek cesediyle karşılaştı. Cesedin üzerinden kimlik çıkmadı. İlk incelemede başına taşla vurulduğu görülen kişinin, 3 çocuk babası İbrahim Deniz olduğu belirlendi. Polisin olayla ilgili gözaltına aldığı Nurmehmet Halifeoğlu, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

ADLİ TIP RAPORU AçIKLANDI

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Nurmehmet Halifeoğlu için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi. İddianamede; cinayetten önce ikilinin birlikte Döşemealtı ilçesine gittiği, yemek yedikleri ve sanığa ait inşaatta okey oynadıkları belirtildi. Davanın görüldüğü Antalya 6ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp 1inci İhtisas Dairesinden İbrahim Denizin ölüm nedeninin tespiti için rapor istedi. Raporda, Denizin ölüm nedenine ilişkin, Düşme sonucu kafasının taş ve kayalara çarpması ile mümkün olamayacağı, kafaya sert, künt bir cismin direkt vurulması ile oluşacak nitelikte olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur ifadeleri yer aldı.

SANIK HAKİM KARŞISINDA

Antalya 6ncı Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nurmehmet Halifeoğlu, SEGBİS ile katıldı, İbrahim Denizin yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanık Nurmehmet Halifeoğluna Kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Heyet, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Ana Sayfaya Git