Arkadaşını vuran uzman çavuş: Silah boş sanıyordum

Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesinde, silah arkadaşı piyade uzman çavuş Emrah Erkan'ı (26) tabancayla vurup şehit eden piyade uzman çavuş Ertuğrul Yıldızbaş'ın yargılanmasına başlandı. Yıldızbaş, "Arkadaşım Emrah, silahın namlusundan tutarak alnına dayadı. Gülerek 'vur' dedi. Ben de o anda silah boş sanıyordum, tetiğe basınca silah birden ateş aldı. En yakın arkadaşımdı, pişmanım" dedi.

Haberler 08.04.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde üs bölgesinde 5 Kasm 2021 tarihinde, uzman çavu Erturul Yldzba, beylik tabancasn temizlemek için eline ald. ddiaya göre Yldzba, tabancann arjörünü çekip mekanizmasn boalttktan sonra yere doru bir kere tetik düürdü. Daha sonra yannda yatan arkada Emrah Erkann uyandn görünce tabancay ona çevirip tetik düürdü. Alandaki arkadalarnn uyarlarn dinlemeyen Yldzba, ardndan arjörü takp mekanizmay çektikten sonra yatt yerde Emrah Erkann bana tabancay dorultup tetii çekti. Silahn ate almasyla Emrah Erkan ehit oldu.

AKA AMAçLI ÜZERNE TUTARAK TETK DÜÜRDÜM

Olayla ilgili soruturma balatan Ankara Cumhuriyet Basavcl, Erturul Yldzba hakknda kasten öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle dava açt. Ankara 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, tutuklu sank Erturul Yldzba ve taraf avukatlar katld. Mahkemede söz alan Yldzba, jandarma ve savclkta verdii ifadeleri okun etkisinde verdiini ve mahkemede savunma yapmak istediini söyledi. Yldzba, Silahm da tozun içine dümütü ve tozunu alaym dedim. Elime aldm, namluda mermi yoktu, arjörü çkardm ve yere doru bir kere tetik düürdüm. çinde mermi olmad için silah patlamad. Daha sonra aka amaçl yanndaki Emrahn üzerine doru tuttum ve bir kez daha tetik düürdüm ve yine silah patlamad. Daha sonra Hakan arkadam Bir daha yapma, akas olmaz dedi. Sonra ben silah yan tarafma koydum. Silah alp yerine koyacaktm bu sefer arkadam Emrah, silahn namlusundan tutarak alnna dayad. Gülerek vur dedi. Ben de o anda silah bo sanyordum tetie basnca silah birden ate ald. En yakn arkadamd, pimanm dedi.

OLAY GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GTMYOR

Ardndan olay srasnda bölgedeki askerler tank olarak dinlendi. rnaktan Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile mahkemeye balanan Sava G., maktulle sann arkada olduklarn ve aralarnda hiçbir husumet bulunmadn belirterek, Erturul beylik tabancasn ald, yere doru tetik düürdü. Sonra Emraha doru tutarak tetik düürdü. Silahla aka olmaz diye uyardk. Daha sonra arjörü takt, mekanizmay kurdu ve tetii çekti. Silah bir anda patlad ne olduunu anlamadk. Ben olay net gördüm ve hala gözümün önünden gitmiyor. Erturul sonra termal içlii ald ve Emrahn kanayan yerine bastrd. oka girmiti ve alyordu dedi. Avukat beyanlarnn ardndan kararn açklayan mahkeme, eksik hususlarn giderilmesine karar verip durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git