Arpist Zeynep Öykü'den vefa konseri

Ünlü arpist Zeynep Öykü,vefat eden eski İstanbul Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi, besteci ve söz yazarı Sarper Özsan anısına konser düzenlemeye hazırlanıyor.

Haberler 11.12.2023 - 17:59 Son Güncelleme : 11.12.2023 - 18:32

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Öykünün konseri, 19 Aralıkta Kadıköy All Saints Moda Kilisesinde gerçekleştirilecek. Ünlü arpiste, piyanoda Efe Gerdanoğlu eşlik edecek.

Açıklamada görüşüne yer verilen Zeynep Öykü, Özsanın kendisi için çok değerli bir hoca olduğunu belirterek, İnce ruhu, duygusallığı, kibarlığına hayran olduğum bir büyüğüm ve bir dost olmuştu. Onu geçtiğimiz sene 19 Aralıkta kaybetmek tüm sevenlerini, tüm öğrencilerini büyük bir üzüntüye boğdu. Sarper Özsanı birinci ölüm yıl dönümünde anmak için, eserlerini seslendireceğim bir anma konseri düzenliyorum. ifadelerini kullandı.

Öykü, Özsanın eserlerini tanımak isteyenleri konsere beklediğini belirtti.

Sinema tarihinde yer edinen Bir Ceza Avukatının Anıları, Asiye Nasıl Kurtulur ve Fosforlu Cevriye gibi filmlerin müziklerini yapan Sarper Özsan, 1983te Ulusal Gitar Müziği Beste Yarışmasında birincilik ödülü, 1989da 2. Ankara Film Şenliğinde Av Zamanı filmi için yaptığı çalışmasıyla En İyi Müzik Ödülünü aldı.

1 Mayıs marşının da bestecisi ve söz yazarı olan usta müzisyen, 19 Aralık 2022de 78 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git