Artvin Kültür Evi Derneği'nin takdire şayan hareketi! Merhum Mustafa Koç için mevlit okuttu

Bir çok yardımları ile devamlı olarak gündemdeki yerini koruyan BURSA ARTVİN KÜLTÜR EVİ DERNEĞİ, bugün geçtiğimiz hafta içinde kaybettiğimiz Mustafa Koç anısına mevlit okutup, döner bağışladı.

Haberler 28.01.2016 - 01:46 Son Güncelleme : 28.01.2016 - 01:46

Bir çok yardımları ile devamlı olarak gündemdeki yerini koruyan BURSA ARTVİN KÜLTÜR EVİ DERNEĞİ, bugün geçtiğimiz hafta içinde kaybettiğimiz Mustafa Koç anısına mevlit okutup, döner bağışladı.

Bursa Artvin Kültür Evi Derneği geçen hafta hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için mevlit okutup cağ döner dağıttı.

Bursadaki Artvin Kültür Evi Derneği, geçtiğimiz perşembe günü kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koçun vefatının ardından mevlit okutup cağ döneri dağıttı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Koç ve şehitler için dualar edildi.

Artvin Kültür Evi Derneği Başkanı Fetanet Yıldırım, Mustafa Koçu hiç görmedim. Ancak kendisi bu ülkenin yetiştirdiği değerli evlatlarındandır. Türkiye için yaptığı yatırımları biliyoruz. Binlerce kişiye iş vermiştir. Bursamıza yaptığı katkılardan dolayı kendisini minnetle anıyoruz. Bursalı ve Artvinli insanlara iş veren bir insan olarak kendisini yad etmek istedik. Türkiyenin bu gibi insanlara ihtiyacı var. Bundan sonra her hafta mevlit ve Kuran-ı Kerim okutmayı düşünüyoruz. 5 bin 300 üyeli derneğimizin üye sayısını 25 bine çıkarıp bu gibi etkinlikleri daha sık yapmak istiyoruz dedi.

Mustafa Koç kimdir?

1960 yılında Ankarada doğan Mustafa Koç, Koç Ailesinin 3. Kuşak üyesi ve Rahmi M. Koçun en büyük oğludur. Kardeşleri Ömer Mehmet Koç (1962) ve Ali Yıldırım Koç(1967)tur.

1980 yılında İsviçrede Lyceum Alpinum Zuozu bitirdikten sonra ABDde George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

çalışma yaşamına 1984te Tofaşta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticarette Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holdinge geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi olan Koç, Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosudur. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyinde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyinde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu üyesidir. 2005 yılında İtalya Hükümetinin Cavaliere DIndustria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesinin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfının Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfının Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Caroline Giraud ile evli olup iki kız çocuğu (Esra ve Aylin) babası olan Mustafa Koç, Almanca ve İngilizce bilmekteydi.

21 Ocak 2016 günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç İstanbulda geçirdiği kap krizinden sonra Beykoz Devlet Hastanesinde yaşama döndürülmeye çalışıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, spor yaparken rahatsızlandığı, ilk müdahaleyi spor hocası ve koruması tarafından yapıldığı aktarıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır