Artvin'de sel gitti, çamur kaldı; kayıp 1 kişi aranıyor

Artvin'de önceki gün, saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından meydana gelen, 1 kişinin kaybolduğu, alt ve üst yapıda ağır hasarların oluştuğu sel ve heyelan afetinin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü. Öte yandan Artvin’in Arhavi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde taşan Kapisre Deresi'nin kenarındaki Ali Şimşek’e ait 2 katlı ev sele kapılıp yıkıldı. Şimşek ailesinin 5 ferdi, derenin taşması sonrası evi terk ederek kurtuldu.

Haberler 24.07.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Karadeniz, 8 gün arann ardndan yeniden sel ve heyelanlara teslim oldu. Rizede 6 kiinin hayatn kaybettii, 2 kiinin de kaybolduu sel felaketinin izleri silinmeye çallrken, Artvinde önceki gün saatte metrekareye düen 170 kilogram yan ardndan sel ve heyelanlar meydana geldi.

Murgul ilçesinde sele kaplan Serdar Yiit kaybolurken, Arhavi ilçesinde kaya tahkimatnn yklmas sonucu Kapisre deresi ilçe merkezine tat, cadde ve sokaklar nehre döndü. Boaziçi ve Cumhuriyet mahallelerinde mahsur kalanlar ekiplerce botlarla kurtarld, ev ve i yerlerinin zemin ve bodrum katlar suyla doldu, araçlar sürüklendi. lçede alt ve üst yapda ar hasarlar olutu, tarm arazileri ve karayollar çöktü, su, elektrik ve telefon hatlar zarar gördü.

430 EV VE YERN SU BASTI

Sel afetinin en çok etkilendii Arhavi ilçesinde oluan hasar gün aarnca ortaya çkt. Selin çekildii ilçe balça gömüldü. Boaziçi Mahallesinde 320, Cumhuriyet Mahallesinde ise 110 ev ve i yerinin zemin ve bodrum katlarn su bast. lçede 50den fazla araç hasar gördü, selin sürükledii kamyonlar ters döndü. Trafo merkezinin yklmas sonucu elektrik verilemeyen ilçede su ebekesi alt yaps da ar hasar gördü. Sularn kesildii Arhaviye tankerle su veriliyor. Artvin ve Rizede hasar gören 56 trafo nedeniyle 3 bin 45 abone elektriksiz kald. Arhavide 3 karayolu, 30 köy ve 19 yayla yolu da sel ve heyelanlarda ulama kapand. Bölge illerden gelen takviye vidanjörler yardmyla bodrum katlara dolan suyun çekilmesi için de çalma balatld.

KAYIP ARANIYOR

Bu arada, Murgul ilçesinde sel sularna kaplarak kaybolan Serdar Yiiti (43) arama çalmalar da sürüyor. Kapisre Deresinin kenarndaki Ali imeke ait 2 katl ev sele kaplp, ykld. Evin ykld anlar cep telefonu kamerasyla görüntülendi. Görüntülerde, o anlar kayda alan kiinin, Evi su ald götürüyor dedii duyuluyor.

EVMZ 2 SANYEDE YIKILDI, GTT

imek ailesinin 5 ferdi, derenin tamas sonras evi terk ederek kurtuldu. O anlar anlatan aile fertlerinden Burak imek, 36 yllk binamzd. Bütün anlarmz, her eyimiz içerisindeydi. Dere tat, birkaç saniye içinde 2 katl evimiz yerle bir oldu, sular alp sürükledi. Evimiz 2 saniyede ykld, gitti, çok üzgünüz. Cana gelmemesi tek tesellimiz dedi.

çOK BÜYÜK SELD, çOK KORKTUK

imek ailesinin komularndan Ali Akdemir de, Ev yklnca, dere önüne set çekti. Bizim eve sularn girmesinden kurtard, yoksa bizim ev de gidecekti. Saniyeler içinde ev ykld. Geceyi burada geçirmedik, evden çktk, kzmzn evine gittik. çok büyük seldi, çok korktuk. Eer o ev yklmasayd, bizim evler de sele kaplmt diye konutu.

Ana Sayfaya Git