Asırlık merdanesini Müzeye bağışladı!

Van'da atıl durumdaki lisenin Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında düzenlenen törende 85 yaşındaki Sevim Kaptanoğlu, evinde sakladığı el yapımı 100 yıllık merdaneyi müzeye bağışladı.

Haberler 22.09.2018 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 85 yandaki Sevim Kaptanolu, evindeki el yapm 100 yllk merdaneyi Kent Müzesine balad.

Kent hafzasn canl tutmak, kültürel miras korumak ve turizmin gelimesine katk salamak amacyla erefiye Mahallesinde atl durumdaki Teknik ve Endüstri Lisesi binasnn Kent Müzesine dönütürülmesi çalmalar devam ediyor.

Müze bahçesinde düzenlenen törene katlan 85 yandaki Kaptanolu, evinde saklad el yapm 100 yllk merdaneyi Kent Müzesine balamak üzere Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Murat Zorluoluna teslim etti.

Kaptanolu, Van yöresinde kindirek olarak bilinen merdaneyi uzun yllardr evinde muhafaza ettiini söyledi.

Evindeki dier malzemeleri de müzeye balayacan anlatan Kaptanolu, müzenin kente büyük bir deer katacan söyledi.

- Duraan, statik bir müze anlayyla hareket etmiyoruz

Vali Zorluolu da Kent Müzesi projesinin kentin vizyon projelerinden biri olduunu, binann restorasyon çalmalarnn da tüm hzyla devam ettiini belirtti.

Vana ve ülkeye yakr bir projeyi hayata geçirmeye çaltklarn ifade eden Zorluolu, öyle dedi:

Dorusu ilk bata 7,5 milyon lira bir maliyetle bu iin çözülebileceini düünmütük ama ie girdikten sonra bu rakam iki katna çkt. 13 milyon liraya çkt. Dolaysyla maliyet olarak da önemli ve büyük bir proje. Burada Vann geçmiten günümüze kültürel, sosyal yaamna ve ksmen ekonomik yaamna ait mekanlar oluturuyoruz. nallah Kent Müzesi yerli ve yabanc birçok misafirimize, hemehrilerimize, çocuklarmza ve gençlerimize çok büyük bir katk salayacak.

Kent Müzesinde seyyahlarn bilhassa Evliya çelebinin Van mottosuyla hareket ediyoruz. diyen Zorluolu, müzede sanat eitimi ve hobilerin yer alaca dört atölyenin olacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git