ASELSAN, polisi afetlerde ve acil durumlarda da kesintisiz konuşturacak

Emniyet Genel Müdürlüğünün afet ve acil durumlarda kesintisiz telsiz iletişimi sağlayabilmesi amacıyla "Mobil Muhabere Aracı" geliştirildi

Haberler 24.08.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASELSAN, Mobil Muhabere Arac ile Emniyet Genel Müdürlüünün afet ve acil durumlarda kesintisiz telsiz iletiimini salayacak.

irketin, emniyet birimlerinin haberleme ihtiyac için ürettii çözümlere bir yenisi eklendi.

Emniyet Genel Müdürlüünün ihtiyaç ve talepleri dorultusunda afet ve acil durumlarda kesintisiz telsiz iletiiminin salanabilmesi amacyla Mobil Haberleme Arac gelitirildi. Araç, 15inci Uluslararas Savunma Sanayii Fuarnda (IDEF 2021) tantld.

Yerlilik oran yüzde 70 seviyesinde bulunan araç, uydu üzerinden PolNet altyapsna ve 24 ildeki Kriptolu Milli DMR Saysal Telsiz Sistemlerine entegre olarak telsiz görümesi ve veri iletimi salayabiliyor. stanbuldan Ankara sistemine entegre olarak bakentteki haberlemeye dahil olabiliyor.

15-30 KLOMETRE çAPINDA ALANDA ETKL

Araç, üzerindeki analog ve kriptolu saysal telsiz tekrarlayclar ile araç çevresinde 15-30 kilometre çapndaki alanda telsiz haberlemesi imkan salayabiliyor.

Mobil Muhabere Arac, uydu üzerinden Emniyet Genel Müdürlüü merkez santral sistemlerine entegre olarak her yöne telefon haberlemesi imkan sunabiliyor.

GSM hatlar üzerinden PolNet entegrasyonu yaplarak veri iletiimi gerçekletirilebiliyor.

Araç içinde bulunan sistemler sayesinde uydu telefonu haberlemesi, kapsama alan dahilindeki telsiz cihazlarnn yönetimi, Corafi Analiz Sistemi üzerinden telsizlerin konumlarnn izlenmesi mümkün oluyor.

OLASI DEPREMDE KESNTSZ HABERLEME

Mobil Muharebe Aracnda yer alan 11 metre yükseltilebilir elektrikli kumanda mekanizmas ile açlabilir 2 anten kulesi sayesinde kapsama alan artrlabiliyor.

Araç, üzerindeki jeneratör sayesinde dardan enerji almadan 24 saat görev yapabiliyor.

stanbulda yaanan bir deprem senaryosunda Mobil Muharebe Arac, herhangi bir sistemin devre d kalmas halinde o sistemin yerini alabilecek, mevcut sistemlere entegrasyonun yan sra sadece kendisi bir sistem olarak haberlemeyi devam ettirebilecek.

Ana Sayfaya Git