ASELSAN'dan ağır sınıf insansız kara aracı hamlesi

ASELSAN, Zırhlı Muharebe Aracı Modernizasyon Projesi kapsamında insansız kara aracı uygulaması ve Pulat Aktif Koruma Sistemi'nin entegrasyonu konularında öz kaynaklı olarak teknoloji gösterimi çalışmaları yürütecek.

Haberler 28.05.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASELSAN, zrhl muharebe araçlarna yönelik yeni teknolojileri güvenlik güçlerinin kullanmna sunmaya hazrlanyor.

Kara platformlarnda kullanlan pek çok sistemde imzas bulunan ASELSAN, Türk Silahl Kuvvetlerinin envanterinde yer alan, idame edilen ve güncel teknolojiye göre gelitirilen tank ve zrhl araçlar bata olmak üzere, tüm silah sistemlerini her an muharebeye hazr tutmak, gelitirecei teknolojilerle gelecek ihtiyaçlarn karlanmasna öncülük etmek amacyla çalmalar yürütüyor.

ASELSAN, kara platformlar alannda son olarak 2 önemli sözlemede sorumluluk üstlendi.

Güvenlik güçlerinin envanterine katlacak 6x6 ve 8x8 Özel Maksatl Taktik Tekerlekli Zrh Araçlarn (ÖMTTZA) komuta kontrol, haberleme, uzaktan komutal Sarp ve Nefer silah kuleleri, seyrüsefer, elektro optik ve kara radar sistemlerini içeren görev donanmlarn üretecek ASELSAN, ayrca envanterdeki zrhl muharebe araçlarnn modernizasyonunu gerçekletirecek.

ÖMTTZA Projesi kapsamnda araçlara entegre edilecek 25 milimetre Nefer Silah Sistemi ve ANS-420K Taktik Seviye Konum Belirleme Sistemi, Türk Silahl Kuvvetleri envanterine ilk defa girecek.

KARA MUHAREBELERNN KURALLARINI DETRECEK

Zrhl Muharebe Arac (ZMA) Modernizasyon Projesinde ise ana yüklenici olarak görevlendirilen ASELSAN, zrhl muharebe araçlar için özgün olarak gelitirdii Nefer 25 Milimetre Silah Sistemini de piyade snfnn kullanmna sunacak.

ASELSAN sistemleri ile dier paydalara ait zrh, koruma astar, mayn koruma, Otomatik Yangn Söndürme Sistemi, Kimyasal-Biyolojik-Radyolojik-Nükleer Sistemi, klima gibi alt sistemleri de ana yüklenici sorumluluunda ve tüm sistem sorumlusu olarak araçlara entegre edilecek.

Proje kapsamnda ayrca insansz kara arac (KA) uygulamas ve Pulat Aktif Koruma Sisteminin entegrasyonu konularnda öz kaynakl olarak teknoloji gösterimi çalmalar yürütülecek. ZMA Modernizasyonu Projesi, ASELSANn zrhl araçlarn bütününe yönelik faaliyetlerin yönetiminden sorumlu olmas nedeniyle özel bir yere sahip bulunuyor.

Gelecek dönemde KAlarn da insansz hava araçlarnda (HA) olduu gibi kara muharebelerinin kurallarn deitirecei beklentisi dorultusunda ASELSANn bu konuya daha fazla kaynak ve efor ayrarak özellikle ar snf KAlar için gerekli teknolojik altyapy kazanmas Türk savunma sanayisi açsndan kritik önem tayor.

ORTA SINIF KA çN GER SAYIM

ASELSAN, gelecein sava alanlarnda yaygn ekilde kullanlacak, uzaktan kontrol edilebilen, kendi bana karar verme ve uygulama yeteneine sahip, her türlü koulda görev yapabilen, deiik boyutlarda insansz sistemlerin gelitirilmesine ve üretilmesine yönelik çalmalar yürütüyor.

nsansz hava, deniz ve kara araçlar, bomba imha robotlar uzun yllardr kullanlan ASELSAN, orta snf 2nci seviye KAlar için de Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl ile sözleme imzalamt. Katmercilerin de platform üreticisi olduu projeyle silahl KAlar Kara Kuvvetleri Komutanlna teslim edilecek.

Ana Sayfaya Git