Aşı olmayanları çalıştırmayacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan genelge: Aşı olmayanlar çalıştırılmayacak

Haberler 02.08.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, korona as konusunda toplumsal duyarllk oluturulmas ve i yerlerinde asz eleman çaltrlmamas için tüm tekilata yeni bir genelge gönderdi. Delta varyantnn esnafta yeni bir kapanma endiesi oluturduunu belirten Genel Bakan Bendevi Palandöken yerlerinde asz eleman çaltrlmamas, müterilerde HES Kodu ile a sorgulamasnn yaplmas hususunda yeni bir genelge hazrlayarak tekilatmzn tüm birimlerine gönderdik dedi.

A konusunda duyarllk oluturmak için milyonlarca afi bastrarak 81 ilin tamamna datp i yerlerine astran ve billboard duyurular yapan TESK, a için yeni bir genelge hazrlayarak 82 Birlik, 13 Mesleki Federasyon ve 3 bin 200 Odaya i yerlerinde asz eleman çaltrlmamas ve aya azami ölçüde duyarl olunmas konusunda uyarlarda bulundu.

ESNAF VE SANATKARLAR CAMASINDA YEN BR KAPANMA ENDES VAR

Ülke genelinde son günlerde hzla artan vaka saylar ve delta varyantnn ba göstermesi sebebiyle a olmann hayati önem tadna iaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Geçtiimiz aylarda a için bir farkndalk kampanyas balatarak 2 milyonu akn esnafmz ile vatandalarmzn mutlaka a olmas gerektii konusunda uyarda bulunmak adna milyonlarca afi bastrarak 81 ilin tamamna datm ve billboardlarda ann önemine dair duyurular yapmtk. Ancak u an hzla artan vaka saylar ve Delta varyantnn ülke genelinde yaylmas esnaf ve sanatkarlar camiasnda yeni bir kapanma endiesi oluturdu.

SALGINDAN KURTULMANIN EN ÖNEML ADIMI AI OLMAKTIR

Pandemiden dolay bir buçuk yldr ayakta kalma mücadelesi veren esnafmz tam rahata kavuacak derken yeni bir kapanmaya tahammül edemez. Vaka saylarn düürmenin ve salgndan kurtulmann en önemli adm a olmaktr. Bunun için TESK olarak i yerlerinde asz eleman çaltrlmamas, maske ve sosyal mesafe kurallaryla birlikte gelen müterilerde HES Kodu ile a sorgulamasnn yaplmas hususunda yeni bir genelge hazrlayarak tekilatmzn tüm birimlerine gönderdik dedi.

Ana Sayfaya Git