Aşık Veysel anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 49'uncu yıl dönümünde, Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Haberler 22.03.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Sivrialan köyünde, bugün müze olarak kullanlan evinde, 21 Mart 1973te yaamn yitiren ünlü halk ozan Ak Veysel atrolunun 49uncu ölüm yl dönümü dolaysyla anma töreni yapld.

atrolunun mezar banda düzenlenen törene Sivas Valisi Salih Ayhan, CHP Sivas Milletvekili Ula Karasu, l Jandarma Komutan Albay dris Tatarolu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, arkla Kaymakam Gökhan Dola, arkla Belediye Bakan Ahmet Turgay Ouz, sanatç Mustafa Özarslan, kurum müdürleri, Ak Veyselin torunlar Sebahattin atrolu, Burçak Keçeci, Cevriye Keçeci ve köy sakinleri katld. Törende Ak Veysel için dua edilerek, mezarna karanfil brakld.

AIK VEYSEL HER ZAMAN HATIRLIYORUZ

Anma töreninde konuan Sivas Valisi Salih Ayhan, 49 yl sonra burada bir anma etkinlii düzenliyoruz. te sebebi hayatta izler brakmak, çalar aan eserler brakabilmektir. Medeniyetimizin ruhunda, mayasnda ak vardr. Dolaysyla bu mayaya hizmet edenler hiçbir zaman unutulmaz. te biz de onu söyledii gibi Dostlar beni hatrlasn diyoruz ve dostlar olarak Ak Veyseli her zaman hatrlyoruz ve ona sahip çkyoruz.

Ak Veysel, ozanlar diyar Sivasn bilinirlii evrensel çapta olan, seneye de UNESCO tarafndan Ak Veysel Yl ilan edilmesine vesile olan kiidir. Bizler de onun fikirlerinden yola çkarak, onun rehberliinde bir araya geleceiz ve daha çok bu vatana hizmet edeceiz dedi.

DEDEM BR DERYAYDI

Ak Veyselin torunu Burçak Keçeci ise, Dedemi 49uncu ölüm yl dönümünde sayg ve özlemle anyoruz. Dedem bir deryayd. Bu deryann içerisinde vatan, insan sevgisi, birlik beraberlii, doa sevgisi ve çalkanl vard. Yaam boyunca türkülerinde gelecek kuaklara bu temel kavramlar aktarm ve öütlerde bulunmutur. Bu öütler nda dostlar onu asla unutmayacak ve kalbinde yaatacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git