Aşılama gruplar!

Sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üstü vatandaşların ardından sırasıyla Milli Savunma, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim, gıda ile taşımacılık sektörü çalışanları aşılanacak

Haberler 15.01.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda belirledii 4 aamal stratejiye göre öncelikli alanacak meslek gruplar açkland.

Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu (TTCK) tarafndan Acil Kullanm Onay verilmesinin ardndan çinli Sinovac firmasnca üretilen CoronaVac asnn ilk doz uygulamalar, dün Ankara ehir Hastanesinde yapld.

Salk Bakan Fahrettin Kocann CoronaVac asnn ilk dozunu olmasnn ardndan Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyeleri, a yaptrd.

Hastala maruz kalma, hastal ar geçirme ve bulatrma riskleri ile hastaln toplumsal yaamn ileyii üzerindeki olumsuz etkisi deerlendirilerek belirlenen Kovid-19 as uygulanacak meslek gruplar da belli oldu.

Buna göre, alamann birinci aamasnn A grubunda salk kurumunda çalanlar (kamu, özel, üniversite, vakf vb. tp fakültesi ve di hekimlii fakültesi stajyer örencileri dahil) ile tüm eczane çalanlar (eczac ve kalfalar dahil) bulunuyor.

Birinci aamann B grubunda yal, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalanlar, C grubunda ise 65 ya ve üstü bireyler yer alyor.

kinci aamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalanlar bulunuyor. Bu sektörler ise u ekilde sralanyor:

Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl, kritik görevlerdeki kiiler, zabta, özel güvenlik, Adalet Bakanl, cezaevleri, eitim sektörü (öretmenler ve öretim üyeleri), gda sektörü (SGK kaytlarna göre) çalanlar (frn, yemek fabrikalar, gda imalathaneleri, ambalajlanm su üreticileri vb.), tamaclk (SGK kaytlarna göre) sektöründe çalanlar

Bunlarn ardndan ikinci aamada 50-64 yalarndaki bireyler alanacak.

KRONK HASTALII OLANLAR ÜçÜNCÜ AAMADA

Alamann üçüncü aamasnda, öncelikle kronik hastal olan kiilere a yaplacak.

Bu kiilerden ilk olarak 40-49 yandakiler alanrken, bu grubu 30-39 ya ve 18-29 ya grubu takip edecek.

Üçüncü aamada son olarak, dier gruplarda bulunan srasyla 40-49 ya, 30-39 ya ve 18-29 yalarnda olanlara a uygulanacak.

Dördüncü aamada ise alanma sras geldii halde zamannda yaptrmayanlar alanacak.

Ana Sayfaya Git