Aşiret düğününde geline 15 kilo altın takıldı

Van’ın Başkale İlçesi'nde 'Ertuşi Aşireti'nin önde gelen ismi İskender Ertuş'un oğlunun düğününe aralarında İran ve Irak'dan gelen konukların da bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Yaklaşık 200 koyunun kesildiği düğünde, zarfların içerisine yaklaşık 1 milyon lira para bırakılırken, geline ise yaklaşık 15 kilo altın takıldı.

Haberler 12.09.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgenin en büyük airetlerinden biri olan Ertuinin lideri skender Ertuun inaat mühendisi olu eref Ertu, yaamn AK Parti eski ilçe bakan ve iadam Muhsin Aydnn kz ile birletirdi. 2 gün, 2 gece süren düüne, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan Albay Tefik Abaolu, lçe Emniyet Müdürü Adil Metin, CHP ve HDP eski Hakkari Milletvekili Esat Canan ile aralarnda ran ve Iraktan gelen misafirlerinde bulunduu yaklak 4 bin kii katld. 200 koyun kesilip, misafirlere, kavurma pilav ve cack ikram edildi.

15 KLO ALTIN TAKILDI

Birçok yerel sanatçnn okuduu Kürtçe türküler eliinde uzun halaylarn çekildii düünde airet lideri Ertu, davetlilere dolar takt. Bu düünde Mendil serme gelenei de kaldrlp, yerine para takmak isteyen davetlilere zarf verildi ve para takmak isteyenler paray zarfa brakp damadn yannda bulunan kutuya brakt. Yaklak 1 milyon lira parann geldii düünde, geline yaklak 15 kilo altn takld. Gelinin bileklerinde yer kalmaynca da bilezikler beline baland. Airet lideri skender Ertu, düün sonunda kendilerini yanlz brakmayan davetlilere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git