Aşiretlerden teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı

Van'da bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki aşiretlerin temsilcileri, son yıllarda güvenlik güçlerince sürdürülen başarılı operasyonlarla huzurun sağlandığı bölgede teröre karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Haberler 18.10.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadim Airetler Federasyonu öncülüünde Vanda düzenlenen toplantda bir araya gelen Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerinden yaklak 400 airet temsilcisi ve kanaat önderi, son yllarda güvenlik güçlerince sürdürülen baarl operasyonlarla bölgede huzur ve güven ortamnn salanmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Bölgenin kanayan yaras terörün bitmesi için devletin tüm kurumlaryla ortak hareket etme vurgusu yapan kanaat önderleri, teröristlere güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulundu.

AMACIMIZ DEVLETMZLE BRLKTE HAREKET EDEREK TERÖRÜ YOK ETMEK

Toplantya Bitlisten katlan Alikan aireti ileri gelenlerinden Sait imek, bölgedeki airetlerin yllardr devletinin yannda yer aldn söyledi.

Airetlerin terör saldrlar ve basklardan çok çektiini son yllarda salanan huzur ortamyla terörün bertaraf edildiini anlatan imek, unlar kaydetti:

Amacmz devletimizle birlikte hareket ederek terörü yok etmek. Airetlerle devlet yan yana gelmedii sürece terör bitmez. Birlikte hareket etmek gerekir. Kurtulu Savanda nasl birlik olduysak imdi de teröre kar birlik olmalyz. Terörün bitmesi vatandala devletin el ele vermesiyle olur. PKK bir Kürt hareketi deil, Kürtler adna böyle bir mücadele verilmez, d güçlerin maasdrlar. Buradan teröristlere de sesleniyoruz; Kürtler adna silahla mücadele olmaz.

TERÖRE KARI BRLK OLMALIYIZ

rnaktan gelen Kejan Aireti temsilcisi Süleyman di de airet temsilcilerinin bölgede arln yeniden kazanmak istediini ve bunun için de sürekli bir araya geldiklerini dile getirdi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bölgedeki kanaat önderlerini önemsediini belirten di, Teröre kar airetlerin birlik ve beraberlii çok önemli. Bölgede çok büyük airetler var, bu gerçek örtbas edilemez. Terörden çok rahatszz, artk terörü görmek istemiyoruz. Devlet ve millet birlik olduu için bizler yllarca terörün hedefi olduk. Bu nedenle bundan sonra teröre kar birlik olmalyz. ifadelerini kulland.

GÖSÜMÜZÜ DEVLETMZE SPER ETTK, ETMEYE DE DEVAM EDECEZ

Kadim Airetler Federasyonu Bakan Rasim Aslan da airetler olarak her zaman teröre kar yek vücut olduklarn belirterek, unlar söyledi:

Terörden çok zulüm gördük. çok üzülerek söylüyorum birçok airet temsilcimizin yakn, çocuu terörden öldü. Hala evladnn nerede olduunu, nerede gömüldüünü bile bilmeyen airet temsilcilerimiz var. Bunu söylerken gözlerim doluyor. Böyle bir dönemden geçtik. Birbirimize sarlalm, kucaklaalm. Bu bayran altnda özgürce yaayalm. Ülkemize sahip çkalm. Bu terörü d mihraklar besliyor. Bizi yok etmek istiyorlar. Tonlarca silah veriyorlar. Kimi kime düürüyor. Bu airetler devlet için krlmaz kaleler olacak. Geçmite olduu gibi imdi de gösümüzü devletimize siper ettik, etmeye de devam edeceiz.

Kanaat önderi Necat Görenta da Tüm airetlerinin ortak derdi terörün bir an önce bitmesi. Daha önce airet temsilcileri terörden dolay bir ilden dier ile gidemiyordu. imdi çok güzel bir huzur ortam var. Dolaysyla terörün belinin krldn görüyoruz. Bu biz airet temsilcilerini memnun ediyor. Bu çok güzel bir gelime. Ortak noktamz terörün tamamen sona ermesi. Bu giriimimiz teröre kar ortak bir tavr. Hiçbir partinin terörle ilikili olmamasn istiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git