Aşıya gitti kanser çıktı

Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmak için gittiği sağlık merkezinde meme kanserine yakalandığını öğrenen 60 yaşındaki Zeynep Kutluay, erken tanı sayesinde sağlığına kavuştu.

Haberler 08.04.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kutluay, Kovid-19 as için gittii ehit Mehmet Aygün Salkl Hayat Merkezinde görevli salk personelinin önerisi üzerine kanser taramas yaptrd.

Kanser Erken Tehis, Tarama ve Eitim Merkezi (KETEM) biriminde yaplan tetkikler sonucu meme kanseri tehis edilen Kutluay, Fethi Sekin ehir Hastanesinde tedavi gördü.

Kanseri yenen Kutluay, Kovid-19 salgnndan korunmak için gittii salk merkezinde hemirelerin ilerleyen yalarda kansere yakalanma riskinin arttn ve hastalk ilerledikten sonra tedavinin zorlatn belirtmesi üzerine kanser taramas yaptrdn söyledi.

Kutluay, Kanser taramas sonucu meme kanserine yakalandm söylediler. Tedavi oldum, çok ükür salma kavutum. Allah doktorlarmzdan ve hemirelerimizden raz olsun. dedi.

KETEM sorumlusu uzman doktor Pnar Tepe, tüm dünyada olduu gibi ülkede de kanser hastalnn önemli bir salk sorunu olmaya devam ettiini belirtti.

Ulusal Kanser Tarama Program kapsamnda KETEM birimlerinde ilerleyen yalarda görülme riski artan meme, rahim az, kaln barsak kanserlerine yönelik tarama programlarnn devam ettiini dile getiren Tepe, Bu taramalar çok önemli. ikayetler ortaya çkmadan erken dönemde bu tanlar ortaya konduu zaman tedavi aldnzda daha kaliteli ve daha uzun bir yaama sahip olabilirsiniz. Bunun en güzel örneklerinden biri de Zeynep Kutluay oldu. diye konutu.

Tepe, Kutluayn salk durumunun gayet iyi olduunu, merkezde gerekli hijyen koullar ile vatandaa ücretsiz hizmet verdiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git