Aşk cinayeti çözümlendi!

MARDİN'in merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde, 2012 yılında, Mehmet Ali Cing'in öldürüldüğü olayın üzerindeki sır perdesi, jandarma ve polisin sürdürdüğü soruşturma ile 6 yıl sonra kaldırıldı. Cing'i, eşiyle ilişki yaşadığı Hasan Aslanhan'ın öldürdüğü belirlendi. Hasan Aslanhan'a da cinayette kendisinin yasak ilişki Selma Alpaslan'ın yardım ettiği tespit edildi. Olayla ilgili Hasan Aslanhan ve Selma Alpaslan gözaltına alındı.

Haberler 23.09.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Artuklu ilçesine bal Ortaköy Mahallesinde 3 Nisan 2012de Mehmet Ali Cing, öldürüldü. Cingi öldürenler tüm çabalara ramen bulunamad. Olayla ilgili çalmasn sürdüren jandarma ve polisin 6 yl boyunca devam ettii soruturma sonucunda, cinayetin srr çözüldü. Mehmet Ali Cingi, eiyle iliki yaad Hasan Aslanhann öldürdüü belirlendi. Cingi öldüren Hasan Aslanhana da, kendisinin yasak iliki yaad Selma Alpaslann yardm ettii tespit edildi.

GZL LK YAADII KADINLA ÖLDÜRMÜ

Mardin l Jandarma Komutanl ve Mardin l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Cinayet Büro Amirlii ekipleri tarafndan ortak yürütülen soruturmada, katil zanllarnn tespit edilmesinin ardndan, 19 Eylül çaramba günü, üphelilerin adreslerine operasyon düzenlendi. Jandarma ve polisin ortak düzenledii operasyonda, Hasan Aslanhan ve Selma Alpaslan, yaadklar evlerde gözaltna alnd. Selma Alpaslann yaad evde yaplan aramada, 1 ruhsatsz tabanca ve bu silaha ait 25 fiek ile 1 uçaksavar mermisi ele geçirildi. Ruhsatsz tabancann sahibi olduu belirtilen Mehmet A. da yakalanarak gözaltna alnd.

Selma Alpaslan, gözaltnda verdii ifadesinde, Hasan Arslanhan ile gizli ak yaadn itiraf etti ve Mehmet Ali Cingin de Hasan Arslanhan tarafndan öldürüldüünü söyledi. Selma Alpaslan ve Hasan Arslanhan, ifadelerinin tamamlanmasnn ardndan sevk edildikleri mahkeme tarafndan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mehmet A. ise sorgusunun ardndan serbest brakld.

Ana Sayfaya Git