Askere Dayak İddiası!

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir sınır vatani görevini yapan, 20 yaşındaki er Orhan Öztep'in cep telefonu bulundurduğu gerekçesiyle bölük komutanı tarafından öldüresiye dövüldüğü öne sürüldü.

Haberler 15.12.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ARInn Doubayazt ilçesindeki bir snr vatani görevini yapan, 20 yandaki er Orhan Öztepin cep telefonu bulundurduu gerekçesiyle bölük komutan tarafndan öldüresiye dövüldüü öne sürüldü.

Orhan Öztep, askere gitmek için 19.5 yanda bavurdu. 3 ay önce Asker Alma Daire Bakanl Öztepi vatani görevini yapmas için ilk görev yeri Sivasa gönderildi. Acemi eitimini Sivasta tamamlayan Öztep, daha sonra usta birlii görevi için Arya görevlendirildi. Arya geldiinde Doubayazt ilçesindeki 3üncü Hudut Tabur Komutanl 12nci Hudut Bölüünde meslei olan aç olarak görevlendirildiini anlatan Öztep, burada bir süre kaldktan sonra, tulu telefon kullandndan dolay bölük komutan tarafndan ceza olarak Üzengili Jandarma Karakoluna gönderildiini söyledi. Karakolun bulunduu bölge yüksek rakml olmasyla kendisinin de astm hastas olduundan dolay zaman zaman rahatszlk yaad ve buradan gitmek isteini bir kaç gün sonra karakolu ziyaret edecek bölük komutanna iletmeye kararn veren Öztep, u iddialarda bulundu:

KARAKOL KOMUTANI DÖVMÜ?

Telefonu kullanrken bir uzman çavu tarafndan yakalanmam üzerine bölük komutan tarafndan Üzengilli Jandarma Karakoluna gönderildim. Karakolun bulunduu yerin rakm yüksek olduundan dolay nefes almaktan güçlük çekiyordum. Karakol komutann yanna gidip, zorluk yaadm söyledim. Bölük komutann 2 gün sonra buraya geleceini ve ona anlatmam istedi. Üstemen olan bölük komutan karakolumuza geldiinde beni yanna çard. Ne skntm olduunu sordu, burada nefes almadm, zorluk çektiimi anlattm. Bunlar söylememle elindeki çay bardan yere frlatt, beni dövmeye balad. Hrsn alamaynca kafam duvara vuruyordu. Oradaki astemene, bir silah getirmesini istedi. Astemen gitmek istemeyince bölük komutan bunun bir emir olduunu söyledi. Astemen daha sonra silah ve bir arjör getirdi. Silah görmemle düüp bayldm. Astm krizine girmiim. Bana müdahale edilmesine izin vermedi. ki asker tarafndan dar çkarldm. Bölük komutan oradaki askerlere Brakn gebersin diyordu. Bir süre sonra kendime gelince bölük komutann karsna çktm. Beni psikyatriste göndeceini söyledi. Git buraya gelme dedi. Psikyatri servisine gittim burada bana ilaç yazlarak 30 gün rapor verildi.

ASKER GÖRDÜÜMDE KORKUYORUM

Aabeyi tarafndan Doubayazttan alnarak Diyarbakra getirilen suç duyurusu için gittii askeri birlikte askerleri görmesi üzerine çok korktuunu öne sürerek, Asker gördüümde çok korkuyorum. Askeri birliklerin önünde bile geçmiyorum dedi.

Anne Muazzez Öztep, olunun askere gitmesinin ardndan kendisinin Türkiye Kurumu bünyesinde çalmaya baladn belirterek, Olumu salam askere gönderdim onlar ise yar bir halde gönderdiler. Bunlar görevden alnsn. Benim canm yand, bakasnn can yanmasn. Olumu bu hale koyunlar cezalar bulsun dedi.

Er Orhan Öztepin days Mustafa Atl da, telefon ile konumak yasak ise, bunun cezas olmas ve uygulanmas gerektiini ifade ederken, unlar söyledi:

Hukukta yeri neyse o uygulansn. Telefonla konutuu için çocuk bu hale getirilmez. çocuk akamlar annesinin yannda uyuyor. Asker gördüü zaman baylyor ve korkuyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan ve Genelkurmaydan istediim ordu içerisindeki bu çürükleri yani FETÖ uzantlarn temizleyin. Adalet istiyoruz. çocuu bu halen getiren kim bilir baka çocuklara neler yapacak. Diyarbakrda savcla suç duyurusunda bulunacaz. Evraklarmz hazrladk. Ayrca Cumhurbakanl, CMER ve BMERe de yazacaz. Bu iin peini brakmayacaz. Baka çocuklarn da kanna girmesin diye konutu.

HASTANIN KONUURKEN KEKEMELK OLDUU GÖRÜLDÜ

Er Orhan Öztepin dayak iddiasndan sonra gönderildii Doubeyazt Devlet Hastanesinden, uyum bozukluklar tans raporu ile 1 ay hava deiimine gönderildii belirtilirken, Diyarbakr Selehaddin-i Eyubi devlet Hastanesinde verilen raporda ise, öyle denildi:

Askeri personel olduu ve bu görevde iken ruhsal bask gördüünü beyan eden hasta deerlendirildi. Hastann konuurken patlama tarznda konutuu ve kekemelik olduu görüldü. Buna sebep olacak beyinsel kusur olmad çekilen beyin tomografisi ile anlald, hastann psikiyatri hekimi tarafndan psikiyatrik muayeneye tutulmas gerekmektedir ve önerilir. u an için hayati riski yok. Basit tbb müdahale ile giderilebilir.

Ana Sayfaya Git