Askerlik yerleri ne zaman belli oluyor 2020! İşte e-devlet giriş sayfası aktif edildi

Askerlik yerleri ne zaman belli oluyor 2020 konusu mevcut koronavirüs salgını ve durdurulan faaliyetlerden sonra sıklıkla aranmaya başlamıştı. Mevcut koronavirüs salgını sebebiyle adeta hayat ertelenmiş yasaklar, zorunluluklar getirilmişti.askerlik celp tarihleri ertelenmiş ve terhisler durdurulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı Askerlik yerleri ne zaman belli oluyor 2020 açıklamasını son dakika resmi sayfasından yaptı.

Haberler 28.05.2020 - 17:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askerlik yerleri ne zaman belli oluyor 2020 konusu mevcut koronavirüs salgn ve durdurulan faaliyetlerden sonra sklkla aranmaya balamt. Mevcut koronavirüs salgn sebebiyle adeta hayat ertelenmi yasaklar, zorunluluklar getirilmiti.askerlik celp tarihleri ertelenmi ve terhisler durdurulmutu. Milli Savunma Bakanl Askerlik yerleri ne zaman belli oluyor 2020 açklamasn son dakika resmi sayfasndan yapt.

ASKERLK VE BEDELL ASKERLK YERLER NE ZAMAN AçIKLANACAK?

Sevke tabi yükümlülerin seçim ve snflandrma sonuçlar 28 Maysta yani bugün e-Devlet üzerinden duyurulacak. Sevk sürecindeki tüm ilemler e-Devletten yaplacak, zorunlu durumlar dnda askerlik ubelerinde ilem yaplmayacak.

ASKER ALIMLARI NE ZAMAN BALIYOR? te sonuçlar

Erdoan açklamasnda; Milli Savunma Bakanlnn atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetlerinin 1 Haziranda, celp ilemlerinin 5 Haziranda, bedelli askerlik ilemlerinin ise 20 Haziranda yeniden balayacan ifade etti.

MSB PAYLATI

T.C. Milli Savunma Bakanlnn Twitter hesabn yaplan paylamnda K.K.K. Sözlemeli Er Temini ön bavuru sonuçlarnn açkland duyuruldu.

K.K.K. SÖZLEMEL ER TEMN ÖN BAVURU SONUçLARI çN TIKLAYINIZ!

2020 BEDELL ASKERLK BAVURUSU NASIL YAPILACAK?

Milli Savuna Bakanlnn 2020 ylnda dövizli ve bedelli askerlik yapmak isteyenler için belirledii ücret açkland. 30 Hazirana kadar bedelli askerlik bavurusu yapmak isteyenler, 35 bin 54 lira ücret ödeyecek. Dövizle askerlik yapmak isteyenlerin ödeyecei bavuru ücreti ise 5 bin 261 Euro olacak.

Milli Savunma Bakanlnn yaymlad klavuza göre bedelli askerlik hizmeti kapsamnda;

a. 2020 ylnda müracaat edecek yükümlülerin bavurularn 31 Aralk 2020 saat 18:00e kadar tamamlamalar gerekmektedir.

b. Bavuru; yükümlülerin yoklamalarn yaptrmalarn, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarn ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasn yaptrmayanlarn öncelikle Askerlie Elverilidir salk karar alm olmas gerekmektedir.

c. Fiil askerlik hizmetine balayanlar ile bakaya, yoklama kaça ve sakllarn bedelli askerlie bavuru hakk bulunmamaktadr.

ç. 2001 doumlu ve bu doumla yoklamaya tabi daha yal yükümlüler ile askerlii ertelenmi olanlardan (erteleme balangç tarihinden önce yoklama kaça ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde bavuru ilemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktr. 2020 yl celp ve sevk dönemlerinde snflandrlm yükümlülerden erteleme hakk olmayanlarn müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BEDELL BAVURU ÜCRET NE KADAR OLACAK?

d. Yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00e kadar ödeyecekleri bedel 35.054,64 TLdir. 01 Temmuz-31 Aralk 2020 (dahil) arasnda ödenecek bedel ayrca duyurulacaktr.

e. Bedel ödemeleri; Ziraat Bankas, Vakflar Bankas, Halk Bankas, Ziraat Katlm Bankas ve Vakf Katlm Bankas ile PTT ubelerine veya mal müdürlüklerine yaplabilecektir.

f. Bavuru saysnn Mill Savunma Bakanlnca belirlenecek saydan fazla olmas halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecektir.

BEDELL ASKERLK YERLER 2021 YILINDA AçIKLANACAK

g. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eitimi yapacaklar birlikleri Ocak 2021 aynda e-Devlet ve askerlik ubelerinden duyurulacaktr.

. Bedelli askerlie bavuracak yükümlülerin; yoklama kaça ve bakaya kalmadan, yoklamalarn yaptrmalar ve bedelli askerlii tercih tarihinden itibaren iki aylk süre içerisinde 31 Aralk 2020 saat 18.00i geçirmemek artyla bedeli ödemeleri gerekmektedir. Yükümlülerin hak kaybna uramamalar için ilemlerini son güne brakmamalar önem arz etmektedir.

DÖVZLE ASKERLK ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2. Dövizle askerlik hizmeti kapsamnda;

a. 2020 ylnda müracaat edecek yükümlülerin; uzaktan eitim programn tamamlamalar, bavuru evrak ile yurt d temsilciliklerimize müracaat ederek hak sahibi olduklarnn tespit edilmesi ve belirtilen dövizi ödemeleri gerekmektedir.

b. 30 Haziran 2020ye (dahil) kadar bavuruda bulunacaklarn ödeyecei döviz miktar 5.261,09 Avro veya karl konvertibl yabanc ülke parasdr. 01 Temmuz-31 Aralk 2020 (dahil) arasnda ödeyecekleri döviz miktar ayrca duyurulacaktr.

3. Konuyla ilgili ayrntl bilgiye askerlik ubelerinden ve https://asal.msb.gov.tr internet adresinden ulaabilecektir.

4. 7179 sayl Askeralma Kanununun 27nci maddesi gereince bu duyuru yükümlülere tebli mahiyetindedir

Ana Sayfaya Git