Askerlikte yeni sistem!

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, salı günkü grup toplantısı sırasında “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerliksistemine kavuşturmuş olacağız” dedi. Bunun üzerine dikkatler yeni sistemin ayrıntılarına çevrildi.

Haberler 28.07.2018 - 15:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc, yeni sistemin amacn, ihtiyaçlar karlayp tartmalar sonlandracak ve herkes için öngörülebilir olacak diye açklad.

YEN sisteme ilikin kulislerde farkl seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasnda, uzun ve ksa dönem askerliin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çkyor. Bu sistemde 3 aylk temel askerlik eitiminin ardndan 6 aylk süreye ilikin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabilecei, isteyenlerin ise belirlenecek aylk ücret karlnda askerlik hizmetine devam edebileceinden söz ediliyor.

Bunun asgari ücret üzerinden belirlenecei bildirilirken, temel askerlik eitimi sonrasna ilikin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneinin gündeme getirilebilecei de konuuluyor. Kulislerde buna ilikin, Kamu hizmeti seçenei, öretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düünülebilir deerlendirmesi yaplyor.

Ana Sayfaya Git