Astsubay PKK'ya ihbar ediyormuş!

FETÖ soruşturmaları kapsamında telefonları takibe alınan bir istihbarat astsubayına PKK'ya bilgi aktardığı suçlamasıyla dava açıldı.

Haberler 07.09.2017 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basavc Tolgahan Öztoprak tarafndan hazrlanan 67 sayfalk iddianamede astsubay H.Bnin iki ayr olayda jandarmann operasyonlarn PKKya haber verdii ve böylece FETÖnün amaçlarna hizmet ettii belirtildi. ddianamede H.Bnin telefon tapeleri de yer ald.

ddianameye göre FETÖ soruturmalar kapsamnda bir gizli tann Astsubay H.Bnin de FETÖ üyesi olduu yönündeki iddias üzerine H.Bnin telefonlar mahkeme karar ile takibe alnd. Bu süreçte Nusaybinin bir köyünde, sahiplerinin baka bir ehirde yaad eve Seyit Reu kod adl teröristin idaresindeki bir grubun gizlendiini haber alan Mardin l Emniyet stihbarat ube Müdürlüü durumu 26 Kasm 2016da Mardin l Jandarma Komutanlna bildirdi. Evde bol miktarda silah ve mühimmatn bulunduunu ve teröristlerin bölgedeki bir karakola saldr hazrl yaptklarn belirten emniyet istihbarat, evin teröristlere köyün muhtar B.V tarafndan temin edildiini de yazd ve söz konusu evlerin konumunu gösteren haritalar da yollad. l Jandarma Komutanl da bu konuyu tahkik etmesi için istihbarat astsubay H.Byi görevlendirdi.

hbar ettii operasyona katld

Üç gün sonra teröristlerin ev deitirdiini, muhtar B.Vnin ayarlad baka bir eve geçtiini belirleyen polis istihbarat, bu durumu da jandarmaya yazd. Ayn gün polisin belirttii eve operasyon yapan jandarma birlikleri 5 teröristi ölü olarak ele geçirdi. Operasyona astsubay H.B de katld.

Evleri ayarlayan muhtar arad

O srada FETÖ soruturmas için Astsubay H.Bnin telefonlarn takip eden polis, tapeleri çözümleyince H.Bnin 27 Kasmda köy muhtar ile görütüünü sahibi ehir dnda olan bo evleri sorduunu belirledi.

Komutana Ben aramadm demi

Devamndaki tapede ise H.Bnin bal olduu istihbarat ubesinin komutan H.Bye polisin alay komutann aradn, jandarmadan birinin muhtar aradn, muhtarn da durumu teröristlere ilettiini söylediini anlatyor. H.B de komutanna Ben muhtar aramadm, baka salam bir kaynam var onu aradm diyerek muhtar aradn inkr ediyor. Komutan da H.Bye polis müdürüne jandarmadan kimsenin muhtar ile görümediini, görümüse ya acemilikten ya da art niyetten olabileceini, bunun da gereini yapacaklarn söylediini anlatyor. Komutan polis müdürüne Muhtar ile görüen kimse tespit edin bize söyleyin dediini de söylüyor.

Koçu ayrn tapesi

Yine iddianameye göre bir baka olayda da Cilo kod adl bir teröristin baka bir teröristle birlikte babasn köyüne geleceini istihbarat birimleri jandarmaya bildirdi. Cilo kod adl teröristin babasnn telefonlarn daha önceden takip eden polis, ehmuz A. adl bir kiiyle telefon görümesini tespit etti. Bu görümede ehmuz A, terörist Cilonun babasna Yarn size misafir gelecek, yannzda koç varsa onu ayrn, o yanmda gördüün var ya o söyledi dedi. ddianameye göre ehmuz A. bu ekilde ifreli olarak jandarmann baskn yapacan, Cilo yanlarndaysa onu uzaklatrmalar gerektiini söyleyerek jandarmann operasyonunu haber verdi.

Kaytlardan ayn isim çkt

Bu tapede geçen yanmda gördüün var ya o söyledi cümlesinin peine düen polis ehmuz A.nn kimlerle görütüünün kaytlarn çkard. Kaytlardan Serdar kod adn kullanan Astsubay H.Bnin ehmuz ile söz konusu görümeden saatler önce 4 ayr görüme yapt ortaya çkt.

Savclk : FETÖye hizmet için yapt

Bu iki olay soruturan savclk H.Bnin her iki olayda da PKKya bilgi aktardn, yaplacak operasyonlar önceden örgüte haber verdii kanaatine vard. H.B ise suçlamalar kabul etmedi. Muhtar ile görümesinin hata olduunu kabul eden H.B, ehmuz A. ile de korucu olduu ve jandarmann nakliye ilerini yapan güvenilir bir kii olduu için görütüünü anlatt. H.Bnin PKKya bu ekilde yardm ederek FETÖnün amaçlarna hizmet ettiini belirten savclk H.Bnin terör örgütü üyesi olmak ve suçluyu kayrmak suçlarndan cezalandrlmas talebiyle iddianame hazrlad. Mahkeme iddianameyi kabul etti ve dava açld.

Ana Sayfaya Git