Astsubay tutuklandı

Katıldığı ses yarışmasında adını duyuran ve erkek arkadaşı tarafından vurulan Mutlu Kaya'nın ablası Dilek Kaya'yı (30) tabancayla ateş edip öldüren, birlikte yaşadığı erkek arkadaşı astsubay üstçavuş Yusuf Ç., mahkemece tutuklandı.

Haberler 24.03.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, katld ses yarmasnda adn duyuran ve erkek arkada tarafndan vurulan Mutlu Kayann ablas Dilek Kayay (30) tabancayla ate edip öldüren, birlikte yaad erkek arkada astsubay üstçavu Yusuf ç., mahkemece tutukland.

Olay, cumartesi günü saat 23.00 sralarnda, Üçkuyular Mahallesinde meydana geldi. Ergani ilçesinde 18 Mays 2015te erkek arkada tarafndan silahla vurulan Mutlu Kayann ablas Dilek Kaya, erkek arkada astsubay üstçavu Yusuf ç. ile birlikte yaadklar evde tartt. Tartma srasnda Diyarbakr 8inci Ana Jet Üs Komutanlnda görevli Yusuf ç., tabancasn çekip, muhasebecide çalan Dilek Kayaya ate etti.

SEVGL ASTSUBAY TUTUKLANDI

Silah sesini duyan komularnn ihbar üzerine adrese polis ve salk ekipleri sevk edildi. Salk ekibinin yapt kontrolde, Dilek Kayann yaamn yitirdii belirlendi. Sevgilisinin cansz bedeni banda bekleyen ve gözaltna alnan Yusuf ç., emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan Yusuf ç., tutuklanarak, cezaevine konuldu. Dilek Kayann cenazesi ise Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde yaplan otopsinin ardndan ailesine teslim edildi. Dilek Kaya, Ergani ilçesinde gözyalaryla topraa verildi.

BNA GÖREVLS, O GECEY ANLATTI

Olay gecesi yaananlar anlatan bina görevlisi Erdal Öcal, Dilek Kayann 2,5 ay önce evi kiraladn, birkaç defa karlatklarn belirtti. Silah seslerinin duyulmasnn ardndan bina sakinlerinin kendisine de haber verdiini dile getiren Öcal, geldiinde, polislerin katil zanlsna ters kelepçe takarak, darda tuttuklarn gördüünü ve Yusuf ç.nin boaz ile bann sarl olduunu söyledi.

Ölümüyle yaknlarn yasa boan Dilek Kaya, 20 Mays 2015te kz kardei Mutlu Kayay ziyarete gelen arkc Sibel Cana sarlp, gözya dökmütü.

ERKEK DDETNE DKKAT çEKMT

Erkek arkadann silahl saldrs sonucu hayatn kaybeden Dilek Kayann, 4 yl önce kardei Mutlu Kayann durumas sonras erkek iddetini knamak için basn açklamas yapt ortaya çkt. Tekerlekli sandalyede bulunan Mutlu Kayann yannda erkek iddetine dikkat çeken Dilek Kaya açklamasnda, Erkek terörü var maalesef, yalnzca Türkiyede deil her yerde bu durum var. 19 yandaki kz kardeim Mutlu Kayann da bana böyle bir olay geldi. hepsi karde, bu kan bitene kadar erkek terörüne dur diyeceiz, sokaklarda olacaz, iddetin, tecavüzün tacizin bitmesi için. Öyle katillerin kendini gururla, erefle, izzetle kendilerini mahkemeye sunmayp kendini daha da aciz bir durumda gösterip kendini müdafaa etme yoluna gittikleri için bizde kesinlikle kadna iddete dur demek için sürekli sokaklarda olacaz ve bunu bir ekilde bitireceiz. Biz kadnlar olarak güçlüyüz. Kadn demek toprak demek, kadn demek tohum demek, kadn her ey demek. Ben onun annesine buradan sesleniyorum, biliyorum o çocuunu doururken katil olmas için dourmadn ama maalesef senin olun bir katil. Ve bunu da kabul edip lütfen cezasn çekmesine müsaade edin. Allah hiçbir katilin, erkek iddetinin yanna brakmayacaktr, bu böyle bilinsin. Sokaklarda olacaz. iddete urayan bütün kadnlar savunmak için önünüzde bulunacaz dedii ortaya çkt.

Dilek Kayann, basn açklamasnda asla yalnz yürümeyeceksin ve Mutlu Kaya yalnz deildir dövizlerini tad görüldü

Ana Sayfaya Git