Atamaları yapıldı

333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı

Haberler 13.04.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada, 333 ehit yakn, gazi ve gazi yaknnn kamu kurumlarna atamas, törenle gerçekletirildi. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Bugünkü atamamzla kamuda istihdamn saladmz ehit yakn, gazi ve gazi yaknmzn says 45 bin 484e ulam olacak dedi.

Bakan Selçuk, SGK Konferans Salonunda 333 ehit Yakn, Gazi ve Gazi Yaknnn Atama Kuras Törenine katld. Selçuk, terörle mücadeleye kararlkla devam edeceklerini belirterek, Hiçbir ehit ve gazimizin kann yerde brakmadk ve brakmayacaz. Bizim tek bir gayemiz var, azizi vatanmz her türlü tehdide kar korumak. Bunun için Kurtulu Savanda, terörle mücadelede 15 Temmuzda nice bedeller ödedik. Demokrasiden, özgürlüklerimizden, vatanmzdan, bayramzdan, asla vazgeçmedik. Devletimize ve milletimize bildirilerle muhtralarla darbelerle sistematik olarak ayar vermeye çalan vesayet zihniyetinin deil milli iradenin yannda olduk hep. Milletimiz manda, vesayet, esaret peinde koan asker görünümlü darbeci ile vatan, bayrak ve ehadet peinde koan Mehmetçii birbirinden ayracak ferasete ve irfana sahiptir. Bunu hepimiz biliyoruz. Aziz milletimiz darbe heveslilerine geçmite olduu gibi bugün de yarn da dersini verecek. Gelecekte buna tevessül eden tüm odaklara kar haddini bizzat milletin kendisi verecek diye konutu.

BUGÜNE KADAR 45 BN 484 ATAMA YAPTIK

Bugün yaplan 333 gazi, gazi ve ehit yaknnn atama töreninin sonuçlarnn saat 17.30 itibaryla bakanln web sayfasndan da yaymlanacan belirten Bakan Selçuk, Bugünkü atamamzla kamuda istihdamn saladmz ehit yakn, gazi ve gazi yaknmzn says 45 bin 484e ulam olacak. 2002 ylna kadar kamuda istihdam edilenlerin toplam says yalnzca 6 bin 315 idi. 19 ylda istihdam hakk kapsamn genileterek bu sayy 7 katna çkardk. Bu rakamlar Saygdeer Cumhurbakanmzn liderliinde devletimizin; ehit yakn, gazi ve gazi yaknlarmza yönelik hizmetlerde gösterdii hassasiyetin bir ifadesidir. Biz, ehitlerimizin aziz hatralarna hürmet duyan, kahraman gazilerimizin varlyla iftihar eden bir milletiz. Bunu da her zaman hassasiyetle belirtiyoruz. O nedenle; ehit yakn, gazi ve gazi yaknlarmza hizmeti erefli bir vazife olarak görüyoruz dedi.

Konumasnn ardndan ehit ve gazi yakn ile gaziler, Bakan Selçukla birlikte butona basarak, kura törenini gerçekletirdi. Atamas yaplan ehit ve gazi yaknlar ile gaziler, Bakan Selçukla fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git