Ateş açan polis hakkında soruşturma izni alınmadı, yargılama durduruldu

Sur’da sokağa çıkma yasağı sırasında polis zırhlı aracından açılan ateşle öldürülen Helin Şen davasında, sanık polis hakkında soruşturma izni alınmadığı için yargılanmanın durdurulmasına karar verildi.

Haberler 25.09.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Surda sokaa çkma yasa srasnda polis zrhl aracndan açlan atele öldürülen Helin en davasnda, sank polis hakknda soruturma izni alnmad için yarglanmann durdurulmasna karar verildi.

Diyarbakrn Sur ilçesinde ilan edilen sokaa çkma yasann devam ettii 12 Ekim 2015te ekmek almaya giden 12 yandaki Helin Hasret enin Kobra tipi zrhl araçtan açlan ate sonucu öldürülmesine ilikin polis Abdullah E. hakknda, Taksirle ölüme neden olmak suçlamasyla açlan davann 4üncü durumas Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sank Abdullah E.nin katlmad durumada avukat hazr bulundu. Helinin annesi Nazmiye ile babas Ekrem en ve avukatlar Abdullah Zeytun, Ercan Ylmaz ve Yusuf Erdoan durumada hazr bulundu.

DAVA DURDURULDU

Yaplan savunmalarn ardndan mahkeme heyeti, sank polis Abdullah E. hakknda soruturma izni alnmad için yarglamay durdurma karar verdi.

Verilen karar üzerine enin avukatlar, karara kar Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesine itirazda bulunacak.

Ana Sayfaya Git