Ateş Kara açıkladı: Sıcak hava korona virüsün bulaşma hızını azaltıyor, ama bitirmiyor

1918 İspanyol gribi salgınından bu yana en hızlı yayılan virüs olan ve günümüzde de tüm dünyayı saran korona virüsle ilgili hergün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sıcak havaların virüsün yayılma hızını yavaşlattığını belirtti ama tamamen bitirmediğinin de altını çizdi.

Haberler 17.05.2020 - 21:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1918 spanyol gribi salgnndan bu yana en hzl yaylan virüs olan ve günümüzde de tüm dünyay saran korona virüsle ilgili hergün yeni detaylar ortaya çkyor. Salk Bakanl Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ate Kara, scak havalarn virüsün yaylma hzn yavalattn belirtti ama tamamen bitirmediinin de altn çizdi.

Salk Bakanl Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ate Kara, tüm dünya ülkelerinde 475 binden fazla insann ölümüne neden olan yeni tip korona virüs salgn ile ilgili yaplan yeni bir aratrmann sonucunu sosyal medya hesabndan paylat.

Prof. Dr. Ate Kara, ABDde yaplan bir aratrmaya göre, 25 derece üzerindeki hava scakl korona virüsün bulama hzn azalttn belirtti.

Kara sosyal medya hesabndan yapt açklamada, Yeni bir çalma; Harvard ve MITden aratrmaclar 25 derece üzerindeki hava scaklnn SARS-CoV-2 bulanda azalma saladn gösterdi. Ancak bu hava scakken virüs bulamaz anlamna gelmedii için önlemlere devam etmeliyiz. Bir derece yükselme bulata %3.1 azalma salyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git