'Ateş Serbest-2020' faaliyetinde hedefler, tam isabetle vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ateş gücünün gösterildiği 'Ateş Serbest-2020' faaliyetinde; milli imkanlarla üretilen fırtına obüsleri, 'Korkut' hava savunma sistemleri, milli piyade tüfeğinin de aralarında bulunduğu harp araç ve gereçleri ile hedefler, tam isabetle vuruldu. TSK envanterine yeni giren silahların da kullanıldığı faaliyette, ilk defa OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi ve Kargu Kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile de hedefler imha edildi.

Haberler 23.10.2020 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ate Serbest-2020 faaliyeti, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, kuvvet komutanlar ile Milli Savunma Bakan Yardmclar Yunus Emre Karaosmanolu, Alpaslan Kavaklolu ve Muhsin Derenin Polatldaki General Nahit enoul At ve Tatbikat Bölgesinde yerlerini almasnn ardndan balad. TSKnn ate gücünü göstererek caydrcln salamak ve kuvvetler arasndaki ate desteinin koordinasyonunu gelitirmek için gerçekletirilen faaliyete; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Özel Kuvvetler Komutanlna bal 1096 kiilik personel katld. Türk Silahl Kuvvetleri envanterine yeni giren 4 silah sisteminin de ilk defa kullanld faaliyette, 37 silah sistemiyle hedefler imha edildi.

AZERBAYCANLI KARDELERMZE THAF EDYORUZ ANONSU

Atein Gücü sloganyla gerçekletirilen faaliyet kapsamnda atlar, Ate Serbest-2020yi yurt içi ve snr ötesindeki harekatlarda görev alan anl ordumuza, vatan savunmasnda cann ve kann esirgemeyen kahraman ehit ve gazilerimizle Karabada öz topraklar için can pahasna mücadele eden tek millet, iki devlet olarak kabul ettiimiz Azerbaycanl kardelerimize ithaf ediyoruz anonsunun ardndan balad. lk olarak yerli üretim milli piyade tüfek atlar gerçekletirildi. Pençe- Kaplan dahil birçok operasyonda kullanlan tüfeklerle piyadelerin yapt baarl atlarn ardndan keskin nianc atlarna geçildi. Keskin nianclarn 1 kilometre mesafedeki küçük hedeflere yaptklar isabetli atlar protokol üyelerince beeniyle takip edildi. Tek at ve vuru sloganyla yaplan keskin nianc atlar sonrasnda makineli tüfek atlar gerçekletirildi. stihkamclar tarafndan maynl sahalardan geçit açlmas görevinin yerine getirilmesinden sonra hedefler roketatar, zrhl personel tayc üzerine yerletirilen silahlar ve yerli üretim bomba atar atlaryla devam etti.

HAREKETL HEDEFLER ATI ALTINA ALINDI

Hareket halindeki tank takm, önce duran ardndan hareketli hedefleri ate altna ald. Hedeflerin tam isabetle imha edildii atlar, OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi ile yaplan atlar izledi. Zrhl hedeflere kar etkin bir silah sistemi olan, yerli ve milli imkanlarla gelitirilen OMTAS da hedefleri imha etti. Yaklak 4 bin 500 metredeki hedefe yaplan etkili Kornet-E atlarnn ardndan yerli ve milli üretim Korkut Kunda Motorlu Namlulu Alçak rtifa Hava Savunma Silah Sistemi atlar gerçekletirildi. Söz konusu atn ardndan Kargu Kamikaze HA tarafndan belirlenen hedefe saldr gerçekletirildi. Hedefini baaryla imha eden Kargu Kamikaze HA da Ate Serbest faaliyetinde ilk defa kullanld. Havan ve obüs bataryalarndan yaplan atlarn ardndan faaliyet dünyann en iyi kunda motorlu obüsü olarak nitelendirilen yerli üretim frtna obüslerinin atlaryla sona erdi. Faaliyet hedeflerin imhasnn ardndan Milli Savunma Bakan Akarn konumas ve baarl personelin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git