Atıksu sorunu çözümleniyor!

DİSKİ Yenişehir ilçesinde atıksu sorununu çözüyor

Haberler 15.02.2022 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, Yeniehir ilçesinde bulunan Aziziye Deresinde atk su sorununu çözüyor.

DSK Genel Müdürlüü, Aziziye ve Gürdoan Mahallelerinde çarpk yaplamadan kaynakl atk sularn dere yatana dearj edilmemesi nedeniyle ortaya çkan koku ve salksz görüntüleri yürüttüü çalmayla gideriyor. Aziziye ve Gündoan mahallelerinin bulunan kaçak yaplarn atksularn dereye akmasn önlemek için DSK, alan 1 ve 2nci etaplara ayrarak çalma yürütüyor.

AZZYENN ATIK SUYU

Özellikle yaz aylarnda kaçak yaplarn kanalizasyon sularnn dereye akmasyla oluan kötü kokularn önüne geçmek için yaplan çalmada ekipler, 1inci etaba 330 metre kanalizasyon ebeke hatt döedi. Eski ebekeyi deplase etmek için çalmalarn sürdüren ekipler 2nci etap çalmalarnda ise belirlenen alanlara 310 metre uzunluunda kanalizasyon hatt döeyecek.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, devam eden çalmalar inceleyerek personelden bilgi ald.

TUT SORUN çÖZÜLÜYOR

Mevcut hattn ihtiyaca cevap vermediini ve bu durumdan Dicle Nehrinin de etkilendiini vurgulayan Tuti, DSKnin kentin göz bebei Dicle Nehrini korumak için hassasiyetle çalma yürüttüünü kaydetti. Atksu konusunda herkesi duyarl olmaya davet eden Tuti, Vatandalarmzda özellikle derenin temiz kalmas için evsel atklarn dere yatana aktarmamaldr. Bu konuda herkes duyarl davranmaldr. Kolektif bir akll bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Sonuçta dere Dicle Nehrine akyor. Dicle Nehri bu kentin önemli kimliklerinden biridir dedi.

Ana Sayfaya Git