Avukat ücretleri artık devletten!

Terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevinin ifasından dolayı mağdur, şikayetçi, katılan, davalı ya da davacı konumunda olması durumunda seçeceği avukatın ücreti ilgili kurum/kuruluş tarafından ödenecek. Avukat ücreti desteği kapsamına mülki idare amirleri de dahil edildi.

Haberler 14.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevlerinin ifasndan dolay madur, ikayetçi, katlan, daval ya da davac konumunda olmas durumunda seçecei bir avukatn ücreti ilgili kurum/kurulu tarafndan ödenecek.

Terörle Mücadelede Görev Alan Personelin, Bu Görevlerinin fasndan Doduu ddia Edilen Suçlardan Dolay Yaplan Soruturma ve Kovuturmalarda Müdafi Olarak Belirledii Avukat veya Avukatlarn Ücretlerinin Ödenme Usul ve Esaslarna Dair Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymland.

Yönetmelik, terörle mücadelede ald görevlerin ifasndan doduu iddia edilen suçlardan dolay hakknda soruturma ve kovuturma yürütülen personel ile bu personelin müdafi olarak belirledii avukat veya avukatlarn ücretlerinin ödenmesine ilikin usul ve esaslar kapsyor.

Ayrca yönetmelikte, terörle mücadelede ald görevlerin ifasndan dolay madur, ikayetçi, katlan, daval ya da davac konumunda olan personelin seçecei avukatn ücretinin ödenmesine ilikin usul ve esaslar da yer alyor.

PERSONEL TANIMINA MÜLLK DARE AMRLER DE DAHL OLDU

Yönetmelikte yaplan deiiklikle ilgili kurum/kurulu ve personel tanmlar geniletildi.

lgili kurum/kurulu tanmna, çileri ve Milli Savunma bakanlklar, personel tanmna mülki idare amirleri de dahil edildi.

Böylece terörle mücadelede ald görevden doduu iddia edilen suçlardan dolay hakknda soruturma ve kovuturma yürütülen mülki idare amirlerinin müdafi olarak belirledii avukat veya avukatlarn ücretleri de ilgili kurum/kurulu tarafndan ödenecek.

MADUR PERSONELN SEçECE BR AVUKATIN ÜCRET ÖDENECEK

Personel, hakknda yürütülen soruturma veya kovuturmada müdafi olarak istedii sayda avukat seçmekte serbest olacak. Ancak bu yönetmelik hükümlerine göre, terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevlerinin ifasndan doduu iddia edilen suçlardan dolay yaplan soruturma ve kovuturmalar sebebiyle belirleyecei en fazla 3 avukatn ücreti karlanacak.

Terörle mücadelede görev alan personelin, bu görevlerinin ifasndan dolay madur, ikayetçi, katlan, daval ya da davac konumunda olmas durumunda ise seçecei bir avukatn ücreti ödenecek.

çLER BAKANLIINDA DA KOMSYON KURULACAK

Yönetmelikte yaplan deiiklikle personele avukatlk ücreti ödenmesine yönelik iletilen talepleri inceleyip karara balamak üzere ilgili kurum/kurulularda komisyon oluturulacak.

çileri Bakanlnda kurulacak komisyon, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüünün bal bulunduu Bakan Yardmcsnn bakanlnda, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Personel Genel Müdürü ve Destek Hizmetleri Dairesi Bakanndan oluacak.

Ana Sayfaya Git