Ayakkabı üretim Üssü olacak!

Türkiye'nin büyüme ve kalkınma hedefine katkı sunmak isteyen öncü ayakkabı firmaları, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yeni fabrikalar kurarak üretime geçmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Haberler 30.08.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 30 ayakkab fabrikas için yer tahsisi yaplan kentte, bu fabrikalarda yaklak 5 bin kiinin istihdam edilmesi bekleniyor

Hükümetin yatrmc için pozitif ayrcalk sunduu kentlerin banda gelen anlurfada, Türkiyenin önde gelen ayakkab firmalar bölgenin en büyük ayakkab üssünü kurmak için çalmalarn younlatrd.

Devletin yllardr terör nedeniyle ekonomik sknt yaanan Güneydou Anadolu Bölgesindeki iller için yatrmclara sunduu pozitif ayrmclk, istihdamn artmasna yönelik yatrmlar da hzlandrd.

Türkiyenin büyüme ve kalknma hedefine katk sunmak isteyen öncü ayakkab firmalar, kentteki organize sanayi bölgesinde yeni fabrikalar kurarak çalmalarna balad.

Yaklak 30 ayakkab fabrikas için yer tahsisi yaplan kentte, bu fabrikalardaki toplam istihdamn da 5 bine ulamas bekleniyor.

anlurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan (ESOB) Mehmet efik Bakay Türkiyeye hitap edebilecek önemli bir ayakkab üretim merkezinin faaliyete geçirilmeye çalldn söyledi.

halesi yaplan fabrikalarda yer tahsislerinin sürdüünü ifade eden Bakay, ayakkab üretiminde söz sahibi olan hemen hemen tüm firmalarn kentte birer fabrika açmaya yönelik plannn bulunduunu belirtti.

- Hem ihracat hem de iç piyasa için üretim yaplacak

Hem ihracat hem de iç piyasa için kaliteli ve uygun fiyatl ayakkablarn üretilmesinin planlandn anlatan Bakay, Hükümetimiz ve devletimizin bölgemizi cazibe merkezi yapmas ve kalknmada öncelikli ehirler arasnda olmas dolaysyla ayakkab sektörüne ilikin ciddi yatrmlar yapld. Bundan dolay yatrmclar, iverenler yatrm için büyük ölçüde ilimize gelmektedir. Biz esnaf ve sanatkarlar birlii olarak bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Kentimiz ayakkabclk sektöründe de ilerleme kaydetmektedir. diye konutu.

Bakay, kentte kurulacak ayakkab üssünde çaltrlmas planlanan gençlere yönelik de mesleki eitim kurslar vermeye devam ettiklerini söyledi.

Kentte 40 yldr geleneksel usulle ayakkabclk yapan Aziz Atlolu da bölgeye yaplacak yatrmdan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ayakkabnn bin bir zorlukla imal edildiini belirten Atlolu, Bizde imdi çrak yetimiyor, fabrikasyon olmas daha iyi. Gençlerin istihdam edilmesi güzel bir eydir. Eskiden el emei vard imdi her ey fabrikasyon. Eskiden herkesin bir çift ayakkabs vard ama u anda herkesin en az evinde 5 çift ayakkabs var. Onun için fabrikasyon olunca üretim de fazla oluyor, ihtiyaç karlanyor. Bu gençlerin yetimesi için de büyük bir imkandr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git