Ayaklı kan bankası gibi

Bingöl'de 18 yaşından itibaren kan bağışında bulunan 43 yaşındaki gönüllü kan bağışçısı Ali Rıza Yener, 28'inci bağışını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberler 20.11.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir kamu kurumunda memur olarak görev yapan Yener, 18 yanda Türk Kzlay araclyla ilk kan banda bulundu. lk etapta ylda bir defa kan banda bulunan Yener, daha sonra 6 ayda bir kan vermeye balad.

Kan ihtiyacn karlamak ve hastalara umut olmak isteyen Yener, düzenli olarak yapt balarla Türk Kzlay tarafndan 10uncu bata bronz, 25inci bata ise gümü madalya ile ödüllendirildi.

Yener, Kzlay Kan Ba Trnda 25 yln ardndan 28inci kez ba yapmann sevincini yaad.

VATANDALARI BU KONUDA DUYARLI OLMAYA DAVET EDYORUM

Yener, kan bekleyen hastalarn derdine derman olmak amacyla vatandalk görevini yerine getirmeye çaltn söyledi.

lk kez 18 yanda kan verdiini anlatan Yener, 25 yldr kesintisiz kan vermeyi sürdürdüünü belirtti.

28inci bam çok ükür yaptm. Kan ba bekleyen hasta ve yaknlarnn dertlerine derman olmak, onlar mutlu görmek, onlara çare olmak çok büyük bir mutluluk. Bu duygu kelimelerle ifade edilebilecek bir ey deildir. diyen Yener, kan ban sal el verdii müddetçe sürdüreceini vurgulad.

Yener, öyle devam etti:

Her kan banda bulunduktan sonra verdiiniz kan ihtiyaç sahiplerine ulat diye mesaj geliyor ve ben çok mutlu oluyorum. Bütün vatandalar bu konuda duyarl olmaya davet ediyorum ve kan vermeye bekliyorum. Her insann, bu iyilii yaamasn isterim. Bu iyiliin verecei huzur ve maneviyat çok güzel.

- Yapt balarla nice insana umut oldu

Türk Kzlay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüü Kan Ba Planlama Uzman Süleyman Koç ise 3 ayda bir il ve ilçelerde kan ba kampanyalar gerçekletirdiklerini aktard.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle son dönemde hastanelerde kan ihtiyacnn arttna dikkati çeken Koç, Pandemi nedeniyle kan ba saymzda yaanan azalmadan dolay hastanelerdeki kan ihtiyacn karlamakta zorlanmaktayz. Amacmz daha fazla kan baçmza ulaarak, stoklar bir nebze artrmak. Hastalarmzn maduriyetini gidermek için gece gündüz demeden çalyoruz. ifadelerini kulland.

Koç, balaryla birçok hastaya umut olan Yenerin 28inci kan ban aldklarn dile getirerek, Bundan sonraki aamada Yenere 35inci kan banda altn madalya ve plaket takdim edeceiz. Yapt balarla nice insana umut oldu, hayat kurtard. Bu duyarllndan dolay kendisine teekkür ederiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git