Aybüke hoca kütüphanede

Batman'ın Kozluk ilçesindeki terör saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, Yeniçağlar köyündeki ortaokulda oluşturulan kütüphanede yaşatılacak

Haberler 10.10.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Kozluk ilçesine bal Yeniçalar köyündeki ortaokulda oluturulan kütüphaneye, terör saldrsnda ehit olan müzik öretmeni enay Aybüke Yalçnn ad verildi.

Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017de Belediye Bakan Veysi Ikn aracna yönelik PKKl teröristlerce düzenlenen saldrda ehit olan Yalçnn ismi, Yeniçalar Ortaokulunda, okul idaresi ve öretmenler tarafndan oluturulan kütüphanede yaatlacak.

Kütüphanenin açl dolaysyla düzenlenen programa, Kozluk Kaymakam Osman Bilici, lçe Milli Eitim Müdürü Ömer Toprak, okul idarecileri, öretmenler ve örenciler katld.

SM YAATILACAK

Kütüphanenin açln yapan Kaymakam Bilici daha sonra programa katlanlarla kütüphaneyi gezdi ve kitaplar inceledi.

Bilici, 2 yl önce ehit olan Aybüke öretmenin hatrasna sahip çkmak ve ismini yaatmak için kütüphaneye adnn verilmesinin çok kymetli olduunu belirterek, Kütüphane mekan olarak tek bana bir anlam ifade etmez. Kütüphane örencilerin bu mekan ziyaret etmesi ve buradan faydalanmasyla anlam kazanr. Okuma kültürünü yaygnlatrmamz ve doru okuyan bir toplum haline gelmemiz gerekir. dedi.

Örencilere bol bol kitap okumalar tavsiyesinde bulunan Osman Bilici, kütüphaneye emei geçenlere teekkür etti.

Batmann Kozluk ilçesinde PKKl teröristlerce 9 Haziran 2017de Belediye Bakan Veysi Ikn aracna yönelik düzenlenen saldr srasnda, karne datm töreninin ardndan evine gitmek üzere bir baka araçta olan müzik öretmeni enay Aybüke Yalçn ar yaralanm, kaldrld Kozluk Devlet Hastanesinde yaplan müdahaleye ramen kurtarlamamt.

Ana Sayfaya Git