Ayda'nın kurtuluşu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında kalan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, 91 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında olduğu sanılan kişilerin yakınları için umut olan, arama kurtarma ekiplerinin de moralini yükselten minik Ayda'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberler 04.11.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seferihisar açklarnda cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüündeki depremde Bayrakldaki Rza Bey Apartman da ykld. Depremde Fidan Gezgin ile 3 yandaki kz Ayda da enkaz altnda kald. Ekiplerin günlerdir sürdürdüü arama kurtarma çalmalar sürerken, depremden 91 saat sonra bir mucize yaand. Ekipler, Uur- Fidan Gezgin çiftinin kz Ayda Gezgine ulat. Ekipler bina enkaz çevresinde hayat koridoru oluturarak çocua ilk müdahalede bulundu. Serum taklan minik Ayda için enkaz altna termal battaniye indirildi. Ardndan alklarla enkaz altndan çkarlan Ayda, elden ele ambulansa tand.

AYLA BEN, YYM DED, AYRAN VE SU STED

Aydann yerini tespit eden kurtarma ekibinden Nusret Aksoy, yer tespiti srasnda sessizliin olduu, o anlarda Aydann sesini duyduunu, seslendiinde Aydann, Ayda ben, iyiyim dediini belirtti. Aydann ekiplere, Babam nerde? diye sorduu ifade edildi. Ayrca minik Aydann ilk olarak ayran ve su istedii belirtildi.

YAAM ÜçGENNDE BULUNDU

Ayda Gezginin kurtarlmas, ekiplerin morallerini artrd, güç verdi. Ayda Gezginin mutfakta olduu, bir tarafta mutfak tezgah, dier tarafta dolaplarn ortaya doru ykld, buzdolab, bulak makinesi ve frnn oluturduu yaam üçgeninde kald kaydedildi. Gece ayn noktada dinleme yapld, Ayda Gezginnin uyumu olabilecei için yant vermemi olabilecei ifade edildi.

AYDAYI KURTARAN AFAD GÖREVLS: EVLADIMI ÖPER GB ÖPTÜM, KENDM TUTAMADIM

Ayda bebei bulduu srada öptüü fotorafla tannan AFAD ekibinden Cem Erdoan, Öptüünüz srada ne hissetiniz? sorusuna, Siz evladnz nasl öpersiniz? yantn verdi. Ayda bebein sesini duyarak çalmalarn o yöne younlamasn salayan Atl Hepçorman ise, Bulduumuzda elinde buz dolab süsü vard. Onunla oynuyordu dedi.

Ayda bebei bulduunda hissettiklerini anlatan Tunceli AFAD l Müdürü Cem Erdoan, Bu duygu anlatlmaz. Onlar bizim çocuumuz, evladmz. Biz bunlar için varz. Devletin tüm imkanlaryla buradayz. u an bana dünyalar verseler bu duyguyu yaayamam. Bebei öptüümde insan evladn kaybeder de umutsuzlua kaplr, evladn bulur ite o duyguyu yaadm ben. dedi.

Ayda bebein sesini duyan zmir AFAD ekibinden Atl Hepçorman ise , Bu duygunun tarifi yok. Herkesin emeine salk biz bunun için buradayz. mkanlar buradan canl çkartabilmek için. Ufak bir kzmz oradan gayet salkl bir ekilde çkarttk. Ben buradaym dedi. Elinde buzdolab süsü vard. Onunla oynuyordu. O an duygu boalmas oldu diye konutu.

ANNEDEN ÜZÜCÜ HABER

zmirin Bayrakl ilçesinde depremde yklan Rza Bey Apartmannn enkaz altndan kurtarlann 3 yandaki Ayda Gezginin annesi Fidan Gezginin cansz bedenine ulald. Ekipler cenazeyi, enkazdan çkard.

KÖFTE-AYRAN STED

Mucizenin ad Ayda Gezginin ise ambulansla hastaneye götütülürken köfte ayran istedi. Salk durumu iyi olan Aydann bu sözleri ise tebessüm yaratt.

CUMHURBAKANI ERDOANDAN TWEET

Cumhurbakan Recep Tayyp Erdoan mucize çocun Aydayla ilgili sosoyal medyadan u paylam yapt: Mucizenin ad Ayda... 91 saat sonra senin o gülen gözlerinle birlikte hepimize yeni umutlar baheden Allaha ükürler olsun. Geçmi olsun güzel yavrum...

Ana Sayfaya Git