Aydınlatmaya yatırım geldi!

Dicle Elektrik tarafından Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı Diclekent, Mezopotamya ve Huzurevleri Mahallelerinde altyapı ve aydınlatma çalışmaları için 55 milyon liralık yatırım yapılacak.

Haberler 19.05.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik tarafndan Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesine bal Diclekent, Mezopotamya ve Huzurevleri Mahallelerinde altyap ve aydnlatma çalmalar için 55 milyon liralk yatrm yaplacak.

Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürü Uur Yakann verdii bilgiye göre, Diclekent, Mezopotamya ve Huzurevleri mahallelerinin bir ksmn içerisine alan Mahabat Bulvar, Tekel Caddesi ve Musa Anter Caddesi arasnda kalan ksmda elektrik ebekesi tamamen yer altna alnacak.

l Müdürü Yaka, Diyarbakrllarn daha az etkilenmesi için çalmalarn sokaa çkma kstlamasnn olduu tam kapanma sürecinde baladn belirtti. Yaka, sözlerine öyle devam etti: Bir anlamda tam kapanmay yatrm için frsata çevirdik. 55 milyon liralk bu yatrm çalmamz ile yatrm bölgemizde bulunan 20 bin abonemize eskisinden daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunmay hedefliyoruz. Saha çalmalar süren yatrm projesi ile bu bölge modern bir enerji alt yapsna kavuacak. Ayrca yeni alt yapy enerji talebinin önümüzdeki yllarda gösterecei art karlayacak ekilde kuracaz.

Bin 700 aydnlatma direi dikilecek

Yaka, havai hatlarn yeraltna alnarak datm amaçl kurulan elektrik direklerinin kaldrlacan belirterek, yer alt ebekesi kurulurken cadde ve sokak aydnlatmalarn tamamlayacaklarn söyledi. Yaka, Bu yatrmla bölgemizde bin 700 aydnlatma direinin montajn gerçekletireceiz. Bu sayede öncelikli hedeflerimiz arasnda yer alan abone memnuniyetini de en üst noktaya tamaya hedeflemekteyiz dedi.

Ana Sayfaya Git