Ayrılma izni çıktı

Sağlık Bakanlığı, 'Covid-19 salgını süresince sağlık kuruluşlarında sağlık personel ayrılışları' konulu yazının yürürlükten kaldırıldığını, ayrılışları durdurulan sağlık personelinin görevlerinden/işlerinden ayrılmasına bugünden itibaren izin verileceğini duyurdu.

Haberler 09.06.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, koronavirüs salgnnn görüldüü andan itibaren, Bakanlk tarafndan Bilim Kurulunun önerileri dorultusunda salgnn/bulan toplum sal ve kamu düzeni açsndan oluturduu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yaylm hzn kontrol altnda tutma amacyla birçok tedbir karar alnarak uygulamaya geçirildii belirtildi. Bu kapsamda, tüm salk kurum ve kurulularnda normalleme süreci ve alnacak tedbirlerin yeniden düzenlendii kaydedildi.

HASTA ZYARETNE ZN

Hasta ziyaretleri hakknda konulu yazlarn yürürlükten kaldrld, yeni hükümlerin hasta ziyaretleri ve refakatçi ilemlerinde uygulanmak üzere yürürlüe konulduu belirtilerek, Hasta ziyareti için mesai saatleri dnda belirlenmi bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kiinin ihtiyaçlarn karlamak amacyla tek kiinin ziyaretine izin verilmelidir. Salk kuruluu içerisinde bulunan herkes bulunduu süre boyunca maske takmaldr. Youn bakm ve palyatif bakm servislerinde hasta ziyaretleri yasaklanmaldr. Bakanlmzn yaynlad kurallara dikkat etmek artyla çocuk ve yeni doan youn bakm servislerinde, Covid-19 tans dndaki hastalarn günde bir defa ziyaretine izin verilebilir. çocuk ve yeni doan youn bakmlarnda Covid-19 tansyla yatan hastalarn gerekli önlemler alnmak ve hekiminin izin vermesi artyla ziyaretine izin verilebilir. Hastann yardma ihtiyac olduu durumlar hariç refakatçi kabul edilmemelidir. Hasta refakat hizmetleri snrl sayda tutularak mümkünse ayn kii tarafndan salanmaldr denildi.

K MUAYENE ARASINDA EN AZ 20 DAKKA

Az ve di sal hizmetleri kapsamnda; acil haller dnda az ve di sal hizmetlerinin tamamnn Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alnarak verilecei kaydedildi. Az di sal hizmetleri için bir, iki ve üç ünit bulunan odalarda sadece tek ünitin kullanlaca belirtilerek, Dört ve daha fazla ünit bulunan odalarda ise aktif olarak kullanlacak ünit says, mevcut ünit saysnn yarsndan fazla olmayacak ekilde ilgili salk tesisi bahekimliince düzenlenmeli ve l Salk Müdürlüüne bildirilmelidir. Az di sal hizmetleri için iki muayene arasnda en az 20 dakika olmas salanmaldr. Bu dönemde ihtiyaç halinde öncelikle panaromik görüntüleme istenmeli, her bir hasta çekimi sonrasnda uygun yöntemlerle dezenfeksiyonu salanmal ve dier görüntüleme yöntemleri zorunlu hallerde tercih edilmelidir. ifadesine yer verildi.

RAPORLAR 8 HAZRANDAN TBAREN VERLECEK

Poliklinik ve salk raporlar hakknda alnacak tedbirler konulu yaznn belirtilen ilgili maddelerinin yeniden düzenlendii kaydedilerek, 1 ubat 2020 tarihi dhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli salk raporlarnn yenilenmesi ilemlerine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren balanaca belirtildi. Açklamada, u ifadelere yer verildi:

01 Ocak 2020-08 Haziran 2020 tarihleri arasnda raporlar sona erecek olan 18-65 ya grubu kiilerin kronik hastalk ve engellilik nedeniyle raporlu ve sürekli kullanm gerektiren ilaçlar, tbbi malzemeleri ve hasta alt bezleri ile ilgili raporlar, 8 Haziran- 7 Austos 2020 tarihleri arasnda verilmeye balanacak olup, rapor için hastaneye müracaatlarn MHRS üzerinden yaplmas salanacaktr. 18 ya alt ve 65 ya üstü kiiler ile kronik hastalk nedeniyle idari izinli saylan kiilerin raporlar ikinci bir talimata kadar geçerli olup, bu kiilerin kronik hastalk ve engellilik nedeniyle raporlu ve sürekli kullanm gerektiren ilaçlar, tbbi malzemeleri ve hasta alt bezleri salk kuruluuna gidilmeden reçete yazlmasna gerek duyulmakszn eczaneler ve medikallerden temin edilebilmeye devam edilecektir.

ASKER YOKLAMA RAPORLARI ALE HEKMLERNDE

Sürücü belgesi almak için talep edilen tek hekim ve salk kurulu raporlarnn düzenlenmesine 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren balanaca kaydedilerek, Memur atamalarnda, mevzuatnda kurul raporu zorunluluu bulunmayan durumlarda tek hekim raporu düzenlenecektir. Kurul raporu gereken durumlarda 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren rapor ilemlerine balanacaktr. Askeri yoklama raporlar aile hekimliklerince düzenlenmeye devam edilecektir. Askerlie elverili olunmad yönünde hastanelere sevk edilen yükümlülerin ilemlerin 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren rapor ilemlerine balanacaktr. Her türlü rapora itiraz bavurular 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren kabul edilmeye balanacaktr. 1 Mart 2020 tarihi itibaryla ilemlere balanlm ancak poliklinik, kurul, imza ve onay süreçleri tamamlanamayan raporlarn 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde tamamlanmas salanacaktr denildi.

STEYEN SALIK PERSONEL AYRILABLECEK

Açklamada, Covid-19 salgn süresince salk kurulularnda salk personel ayrllar konulu yaznn yürürlükten kaldrld belirterek, lgi yaz ile ayrllar durdurulan salk personelinin görevlerinden/ilerinden ayrlmasna 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren izin verilecektir. Salk Kurulu Raporlar konulu yazmz yürürlükten kaldrlm olup, silah bulundurma ve tama ruhsatn almak ve yenilemek için salk kurulu raporu almak isteyenler 8 Haziran 2020 tarihinden itibaren salk hizmet sunucularna bavuru yapabileceklerdir ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git