Azmin sonucu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde hem çobanlık yapıp hem de üniversiteye hazırlanan Musa Keçikıran, girdiği üniversite sınavında büyük başarı elde ederek Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümünü kazandı.

Haberler 16.09.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek ilçesine 20 kilometre uzaklktaki Arapolu krsal mahallesinde yaayan Musa Keçikran, aile bütçesine katk salamak amacyla çobanlk yaparken test çözerek üniversiteye hazrland. Zaman buldukça Siverek Halk Eitim Merkezi Müdürlüünün ücretsiz açt kursa katlan baarl örenci, hayalindeki di hekimlii bölümünü kazand. Siverek Halk Eitim Merkezi Müdürü Mahmut Klar ile kurs hocalar, baarl örenciyi yaad köyde ziyaret ederek, tebrik etti.

D HEKMLN KAZANDI

Di hekimliini kazanmann hedeflerinden biri olduunu söyleyen Musa Keçikran, Zorluklar içinde Kocaeli Üniversitesi Di Hekimlii Bölümünü kazandm. Tabii bizim baba mesleimiz çobanlk olduu için ben de aileme yardmc olmak için çobanlk yapyordum. Koyunlarn yannda ders çalyordum, testte çalyordum. Zaman buldukça da Halk Eitimin açt ücretsiz kurslara katldm, oarda kendimi gelitiriyordum ve Allahn izniyle baardm dedi.

Zor artlar altnda çalmak zorunda kaldn ama azimle çalp üniversiteyi kazandn belirten Keçikran, Hem çoban olmak ve hem de üniversiteye hazrlanmak çok zor ama böyle diye kazanmayacaz diye bir ey yok, çaltm ve kazandm. Buradan zor artlar altnda bulunan arkadalara seslenmek istiyorum, imkan yok diye kimse umutsuzlua kaplmasn, çokça çalsnlar diye konutu.

çOBANLIK YAPARKEN OKUDU

Ev ortamnda dahi olmadklarn, aylardr çadrda yaadklarn söyleyen baarl örenci, Bizimki ev ortam bile deil, koyunlar için yaylaya gelmiiz ve çadrda yayoruz. çadrda ders çalyordum. Masa yok, sandalye yok, yani ksacas imkn yoktu. Ama isteyince oluyor eklinde konutu.

Olu ile gurur duyduunu söyleyen baba Mehmet Ali Keçikran ise, Olum di hekimlii kazanm, ben çok gururluyum, çok mutluyum. Siverek Halk Eitim Müdürlüü, o da oluma yardmc oldu. Olum bana yardmc olmak için çobanlk yapyordu, hem de ders çalyordu. Hiç kimse demesin olum çobandr bir ey kazanmaz, her ey kazanr diye konutu.

Siverek Halk Eitim Merkezi Müdürü Mahmut Klar yapt açklamada, 2017-2018 eitim-öretim ylnda açtmz ücretsiz kursta baarl olan Musa Keçikran kardeimizi tebrik etmeye geldik. Kendisi çobanlk yaparak, ailesi de koyunlarla uraarak bu çocuu yetitirdi. Geçen yl kurslarmza kayt yapan Musa Keçikran düzenli bir ekilde devam etti ve öretmenlerimizin verdii testleri, uygulad denemeleri zamannda yaparak öretmenlerimizin çalmalarn devam ettirdi. Bunun sonucunda da bu yl Kocaeli üniversitesi Di Hekimlii Bölümünü kazand. Kardeimizin ailesini, annesini, babasn tebrik ediyoruz. Bu arada dershanemize yardmc olan lçe Milli Eitim Müdürü Nuri Kapanoluna, Siverek lçe Kaymakam Metin Demirele ve valimize verdii destekten dolay teekkür ederim dedi.

Ana Sayfaya Git